Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Hanno vertelt over zijn vaders spoorbaan

Mijn vader heeft een grote treinbaan van wel 4 meter lang! Twee jaar geleden zijn we verhuist waardoor de baan moest worden afgebroken. In het nieuwe huis is mijn vader pasgeleden begonnen om de treinbaan weer op te bouwen, later wil hij die ook uitbreiden met o.a. een haven. Daar mag ik weleens bij helpen.En zeker als de treinen rijden is het heel leuk! 

Het type treinen en rails is van het merk Rokal. Dat is het laatst verkocht in de jaren 60. Dus als hij treinen wil kopen moet hij het echt van Rokalverzamelaars hebben. Maar de meeste treinen heeft hij al. Dus naast een hobby houd je zo ook nog een stukje geschiedenis levend.

Ik ben 2 keer in het spoorwegmuseum in Utrecht geweest. Ook heb ik meerdere keren treinenevenementen met mijn vader bezocht. Nu zijn we een paar jaar niet geweest, maar tot en met 3 jaar geleden zijn wel elk jaar naar Eurospoor in de Jaarbeurs in Utrecht geweest. Dat is een groot treinenevenement waarbij je treinenmateriaal kunt kopen, maar ook treinbanen kunt bekijken.

Misschien hebben jullie in mijn verhaal wel interesse, omdat Rokal een oud en niet hedendaags en bekend merk is.

Hanno de Vries, Lisse

Geplaatst op dinsdag 28 januari 2014 door Kitsredactie, beeld Kits

Hanno vertelt over zijn vaders spoorbaan
Hanno vertelt over zijn vaders spoorbaan
Hanno vertelt over zijn vaders spoorbaan
Hanno vertelt over zijn vaders spoorbaan
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee