Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Een broertje om mee te voetballen

Roderick van Arnhem (10) uit Staphorst is niet meer de jongste thuis. Op 5 juli kregen hij en zijn broer Hermen (12) een broertje: Quinten. Hij werd geboren via een keizersnee. In het ziekenhuis dus.

Wat vonden jullie daarvan?
"Hermen: We wisten het natuurlijk wel van tevoren, maar toen het bijna zo ver was, vond ik het toch wel een beetje spannend dat mama een operatie kreeg…
Roderick: Ik vond het niet zo leuk dat mama in het ziekenhuis was. Ik was blij dat ze na twee dagen weer naar huis mocht met Quinten."

Waar waren jullie tijdens de bevalling?
"Wij zaten gewoon op school. We wisten wel dat de baby die dag geboren zou worden, dus we hadden onze aandacht niet echt bij de les. Mama zou eigenlijk ’s morgens geopereerd worden maar het liep allemaal erg uit in het ziekenhuis, dus we zaten heel lang in spanning. Gelukkig belde papa ’s middags naar school en mochten we even op de gang aan de telefoon komen."

Mocht jullie Quinten meteen vasthouden?
"Toen we in het ziekenhuis aankwamen, was de zuster hem net aan het aankleden en daarna kregen wij Quinten op schoot. ’s Avonds maakten we een mooie foto met ons drieën, voor op het geboortekaartje."

Wat dachten en voelden jullie toen je de baby voor het eerst zag?
"We waren in elk geval heel blij en trots dat we nu grote broers geworden waren!"
Hermen: "Ik was vooral heel verbaasd en verwonderd. Alles aan Quinten was heel klein en zacht. En ik was heel blij dat het een broertje was. Daar hoopte ik ook op. Dan kan ik hem later leren voetballen."
Roderick: "Ik kon me ook haast niet voorstellen dat dát in mama’s buik gezeten had. Het voelde ook wel apart, dat hij echt mijn broertje was. Eigenlijk voelde het pas echt als mijn eigen broertje toen mama en Quinten weer thuis waren uit het ziekenhuis."

Wat vind je van de naam Quinten?
"Wij mochten meedenken met het kiezen van de namen. Quinten vonden we allemaal een leuke naam. We moesten de namen natuurlijk nog wel even geheim houden, maar dat is ons goed gelukt."
"Zijn doopnaam is Quinten Jonathan. Dat is een herinnering aan ons broertje Jonathan, dat een paar jaar geleden in mama’s buik al overleed. Onze beide opa’s waren al vernoemd; daarom kozen papa en mama nu voor een vrije naam. Wat ook nog eens grappig is: Quinten betekent: ‘vijfde’ en met de komst van Quinten bestaat ons gezin nu ook uit vijf personen."

 

Geplaatst op maandag 19 september 2016 door Janette Hertog beeld familie Van Arnhem

Een broertje om mee te voetballen
Een broertje om mee te voetballen
Een broertje om mee te voetballen
Een broertje om mee te voetballen
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee