Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Issaura's cavia heeft losse voortanden

Cavia Nicky kan niet eten omdat zijn voortanden los zitten. Bazinnetje Issaura Laffeber (9) uit Papendrecht gaat met hem naar de dierenarts.

Twee mannetjescavia’s heeft Issaura: Nicky en Lucky. Ze vertelt: “Op een avond gaf ik mijn cavia’s eten, maar Nicky at niets. Ik had geen idee wat er aan de hand zou kunnen zijn. Toen ik de volgende dag uit school kwam zat mijn moeder met Nicky op de bank. Ze vertelde dat zijn twee voortanden los zaten.”

Issaura schrok heel erg. Ze probeerde Nicky eten te geven, maar het werkte niet. “We hebben toen eten geraspt en dat kon hij wel eten.” Issaura’s moeder belde voor de zekerheid toch maar even de dierenarts en ze mochten meteen komen. Issaura: “In de auto was Nicky heel bang. Ook in de wachtkamer. Daar zat een grote hond aan hem te ruiken. Gelukkig waren we gauw aan de beurt.”

Tanden eruit
In de spreekkamer onderzoekt de dierenarts Nicky. “De dierenarts zei: ik moet zijn tanden eruit trekken. Ik ging maar even op de gang staan want dat wou ik liever niet zien”, huivert Issaura. “We kregen een speciaal poeder mee waar je water bij moest doen en dan met een spuitje in Nicky’s bek spuiten. En we kregen een drankje tegen de pijn. Dat hielp gelukkig heel goed. Na drie dagen was alweer een stukje tand te zien en na een week waren zijn tanden alweer lang. Nu is Nicky weer vrolijk en kan hij alles eten.”

 

 

Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016 door Kitsredactie beeld familie Laffeber

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee