Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

En dit is de winnaar van de Kits-fotowedstrijd: Jacoline de Vos!

Jacolien de Vos (11) uit Ooltgensplaat krijgt een mok met een foto erop die zij zelf maakte. Dat cadeau heeft ze dubbel en dwars verdiend met haar prachtige inzending voor de Kits Fotowedstrijd!

“Toen ik van de wedstrijd hoorde, dacht ik meteen: Ik doe mee! Ik heb de schapen van mijn tante op de foto gezet. Maar dat was te moeilijk, vanwege de dartelende lammetjes. In onze tuin staat een prachtige boom, die elk jaar mooie bloesems krijgt. Daar heb ik foto's van gemaakt, vanuit verschillende posities. Uiteindelijk koos ik voor de foto die ik heb opgestuurd. Van de bloesem word ik altijd heel blij. Ik hoop dat jullie er ook blij van worden!”

En ja, blij werd de jury hier wel van! “Mooi sfeerbeeld van de lente door de blauwe lucht en de zon op de achtergrond, terwijl het takje in de schaduw is, scherpte is goed, compositie klopt. Takje prachtig in het midden en valt mooi binnen de kaders", constateerde fotograaf Jan van de Maat uit Rijssen, die alle foto's voor Kits beoordeelde.

"Ik vind het super dat de fotograaf mijn foto zo beoordeelde!” lacht Jacolien. “Ik ben er heel blij mee, het is in geen woorden te beschrijven.”

Fotografeer je veel? 
“Ja, het is een superleuke hobby. Begin groep 7 ben ik begonnen met simpele foto's. Wat later heb ik mijn eerste shoot van vriendinnen van mijn zus gemaakt. Sindsdien ben ik vaak achter de camera te vinden. De foto's maak ik vooral met het fototoestel van mijn zus, een Canon Eos 600D. Ik maak nooit foto's met een mobiel.”

Waarom is foto’s maken zo leuk?
“Je kunt iets heel mooi vastleggen, soms nog mooier dan het in werkelijkheid is. Ook kun je foto's maken die herinneringen oproepen. Dat vind ik ook zo leuk: Je bekijkt een foto en dan bedenk je opeens dat je toen bijvoorbeeld op vakantie was." 

Is het moeilijk?
“Wel en niet. Ik denk dat iedereen een mooie plaat kan maken. De bijzondere platen zijn soms juist de platen die onverwacht zijn genomen, en sommige mooie platen zijn alleen maar op een bepaald deeltje scherp gesteld. Het moeilijke is dat je op bepaalde dingen moet letten, zoals de positie. Als je een foto wilt maken, blijf dan geduldig. Niet alle momenten zijn geschikt en soms ben je er niet voor in de stemming. Als het niet lukt, moet je gewoon afwachten tot je weer inspiratie hebt. Dan lukt het vast beter!”

Waar maak je het liefst foto’s van?
"Natuur fotograferen vind ik heel leuk en mensen op de foto zetten, is ook leuk. Ik denk dat ik het liefst natuur fotografeer. Al vind ik het een moeilijke keuze. Later wil ik graag met mijn zus naar Canada, en daar supermooie foto's maken van de natuur. Dat is mijn droom!”

 

Geplaatst op dinsdag 16 mei 2017 door tekst Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld Jacoline de Vos

En dit is de winnaar van de Kits-fotowedstrijd: Jacoline de Vos!
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee