Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Honderden kinderen hebben luizen

Heb je telkens jeuk op je hoofd? Grote kans dat je luizen hebt. En je bent niet de enige: er zijn elk jaar honderden kinderen met luizen.

Vandaag (woensdag) is het Landelijke Luizendag. Dat betekent dat alle basisschoolkinderen gecontroleerd moeten worden op luizen. Waarschijnlijk heb jij die controle ook gehad.

Had je luizen? Geen probleem. Dat betekent niet dat je haar vies is. Sterker nog: luizen houden juist van schone haren. 

Honderden kinderen krijgen elk jaar luizen. Dat komt omdat luizen graag overspringen van het ene hoofd naar het andere. Zo kan er al snel een hele klas onder de luizen komen te zitten.

Luizen komen het meest voor bij kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Daarom is er ook elk jaar op de basisschool een luizencontrole.

Wat moet je doen als je luizen hebt? Je haar uitkammen met een luizenkam en het wassen met antiluizenshampoo.

Wil je meer weten over luizen? Houd dan de Kitspagina in de krant van zaterdag in de gaten. Die gaat helemaal over luizen!

Geplaatst op woensdag 4 maart 2015 door Kitsredactie, beeld ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee