Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Big Ben zwijgt een paar maanden

De komende maanden wordt het rustig in Londen. De Big Ben, de beroemdste klokkentoren van de wereld, zwijgt drie jaar lang omdat hij wordt gerestaureerd.

De wijzer, het mechanisme en de slinger krijgen een grote opknapbeurt, en de wijzerplaten worden opnieuw geverfd. De renovatie, die 34 miljoen euro kost, moet ervoor zorgen dat de klok betrouwbaar blijft. De beroemde klok staat erom bekend dat hij op de seconde gelijk loopt.

Steeds zal één wijzerplaat zichtbaar zijn. Bovendien wordt de klok nog wel geluid op bijzondere dagen, zoals tijdens de Dodenherdenking en Nieuwjaarsnacht. Én om middernacht op 29 maart 2019, het tijdstip waarop Groot-Brittannië de Europese Unie zal verlaten.

In de 157 jaar oude toren zal een lift worden aangebracht. Toch zal die lift niet veel worden gebruikt, denkt men. Het beklimmen van de 334 treden van de wenteltrap in de 96 meter hoge toren hoort bij de beleving van bezoekers.

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 door Kitsredactie beeld iStock

Big Ben zwijgt een paar maanden
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee