Franse reuzenpanda krijgt tweeling

In een dierentuin in het Franse Saint-Aignan is vrijdag een reuzenpanda bevallen van een tweeling. Eén jong stierf vlak na de geboorte.
 
Reuzenpanda Huan Huan, die wordt geleend van een Chinese dierentuin, werd al een aantal dagen voortdurend in de gaten gehouden door specialisten van dierentuin voordat ze vrijdagavond om 22.18 en 22.32 uur twee jongen wierp.

Het eerste jong, dat 121 gram woog, had vanaf de geboorte ademhalingsproblemen en kon niet meer worden gered. De tweede baby, die met een gewicht van 142,4 gram iets zwaarder was, verkeert in goede gezondheid. 

Het is voor het eerste dat er op Franse bodem reuzenpanda's zijn geboren. De 9 jaar oude Huan Huan en haar 'man' Yuan Zi zullen nog vijf jaar in de Franse dierentuin blijven. Daarna gaan ze terug naar China. Ook de babypanda zal over twee of drie jaar naar China verhuizen.

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 09-08-2017 geschreven door: Kitsredactie beeld ANP

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Brandweer redt hertje van het ijs (filmpje)

Brandweer redt hertje van het ijs (filmpje)

De brandweer van de Amerikaanse plaats Sunriver heeft een hertje gered van het ijs. Het beestje zat al een tijd vast midden op de plas. De brandweer...

lees meer

Museum Overloon verwelkomt Amerikaans oorlogsvliegtuig

Museum Overloon verwelkomt Amerikaans oorlogsvliegtuig

Donderdagochtend kwam een groot Amerikaans transportvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog aan in het Oorlogsmuseum van Overloon. Het vliegtuig...

lees meer