Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Franse reuzenpanda krijgt tweeling

In een dierentuin in het Franse Saint-Aignan is vrijdag een reuzenpanda bevallen van een tweeling. Eén jong stierf vlak na de geboorte.
 
Reuzenpanda Huan Huan, die wordt geleend van een Chinese dierentuin, werd al een aantal dagen voortdurend in de gaten gehouden door specialisten van dierentuin voordat ze vrijdagavond om 22.18 en 22.32 uur twee jongen wierp.

Het eerste jong, dat 121 gram woog, had vanaf de geboorte ademhalingsproblemen en kon niet meer worden gered. De tweede baby, die met een gewicht van 142,4 gram iets zwaarder was, verkeert in goede gezondheid. 

Het is voor het eerste dat er op Franse bodem reuzenpanda's zijn geboren. De 9 jaar oude Huan Huan en haar 'man' Yuan Zi zullen nog vijf jaar in de Franse dierentuin blijven. Daarna gaan ze terug naar China. Ook de babypanda zal over twee of drie jaar naar China verhuizen.

 

Geplaatst op woensdag 9 augustus 2017 door Kitsredactie beeld ANP

Franse reuzenpanda krijgt tweeling
Franse reuzenpanda krijgt tweeling
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee