„Mensen in de Kamer mogen niet liegen"

Hoe is het als je vader Kamerlid is? Rhodé en Loïs weten er inmiddels alles van. Hun vader werd dit jaar Kamerlid voor de SGP. En de meiden waren bij de installatie in de Tweede Kamer. „Hij regeert nu een beetje ons land.”

Rhodé (11) en Loïs (8) Stoffer uit Elspeet vonden het bezoek aan de Tweede Kamer een hele belevenis. En wat het werk van hun vader inhoudt weten ze ook al. Rhodé: „Hij moet debatten voeren en voor of tegen bepaalde wetten stemmen. Het zou mij best leuk lijken om te doen.” „Hij regeert een beetje ons land”, vindt Loïs.

Ze weet nog goed wanneer ze het nieuws hoorde. „Mijn ouders waren mijn slaapkamer aan het schilderen, toen papa tegen mij zei: meneer Van der Staaij heeft gebeld en die vroeg of ik in de Tweede Kamer wilde werken.” Rhodé: „Hij vroeg ook aan mij wat ik ervan zou vinden als hij in Den Haag in de Tweede Kamer ging werken.”

Toen hun vader beëdigd werd mocht de hele familie mee. „Ook onze opa’s, oma’s, ooms en tantes waren erbij. Wij mochten op stoelen achter de Kamerleden zitten. Dat mag anders nooit. Dan moet je op de publieke tribune zitten. We kwamen nu op plekken waar je anders nooit komt”, vertelt Rhodé. Loïs: „We kregen van bijna iedereen een hand.” „Ja, ook van meneer Segers van de ChristenUnie en van een aantal mensen van wie ik de naam niet weet”, vult Rhodé aan.

Bijzonder
De meisjes vinden het leuk dat hun vader nu een bekend iemand is. Rhodé:  „Een meisje uit mijn klas vroeg: zit jouw vader echt in de Tweede Kamer?” Ook Loïs kreeg er een paar vragen over. „Veel kinderen vinden het bijzonder.”
Thuis wordt er niet vaak over politiek gepraat. „Alleen als er iets bijzonders is gebeurd”, denkt Rhodé. „Pas nog”, zegt Loïs, „over een loslopende terrorist.”
Of Rhodé zelf later in de politiek wil? „Vroeger wilde ik het heel graag, maar nu weet ik het nog niet.” Loïs: „Ik wel. En dan zou ik een debat over meer spullen voor kinderen in Afrika op de agenda zetten.” „En ik een debat over meer sportlocaties”, denkt Rhodé.

Rhodé en Loïs weten precies wat ze belangrijk vinden voor het regeren van Nederland. „Mensen die in de Tweede Kamer zitten moeten te vertrouwen zijn, ze mogen niet liegen”, zegt Rhodé. Loïs vindt het belangrijk dat ze het Woord van God bij hun werk gebruiken.

Advies
Hebben de dames nog een goed advies voor hun vader? Rhodé: „Beter openbaar vervoer op het platteland.” Loïs: „Dat hij op God vertrouwen mag.”

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 11-09-2018 geschreven door: Tekst Janette Hertog beeld André Dorst

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Hoe vies is een telefoon eigenlijk? (Video)

Heb jij een telefoon? Denk je er wel eens over na hoe vies zo'n ding eigenlijk is? De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon verschillende...

lees meer

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopte vrijdag 14 december in Rotterdam sleephopperzuiger Vox Amalia. Het is het nieuwe schip van baggerbedrijf Van Oord. Met...

lees meer