Hanneke, Jochem, Bart, Chun Cui, Emma, Florian, Lydia, Atwin en Annelize maken muziek

Hanneke Heuvelman (11) uit Sliedrecht speelt klarinet. Sinds 2 jaar krijg ik les op een muziekvereniging. De hoge noten zijn het lastigst. Meespelen in het orkest is leuk en gezellig!

Jochem Hoekman (11) uit Kruiningen speelt sinds mei 2016 orgel. Ik vind het een mooi instrument. Het fijne aan een orgel is dat je je fantasie er op los kunt laten. Het moeilijke is dat je registreren en spelen tegelijk moet doen.

Bart Drooger (8) uit Oud-Beijerland speelt sinds de zomervakantie klarinet. Dat instrument heeft een mooie klank. Ik speel ook wel samen met mijn broers en ouders. Mijn oudste broer speelt trompet en mijn jongste broertje Sander (7) speelt orgel. 

Chun Cui Innemee (9) uit Voorthuizen ging toen zij 4 was naar een Open Dag op de muziekschool. Ik heb de viool geprobeerd, en vond dat een erg mooi instrument. Toen ik 6 was, mocht ik op les. Ik speel nu in het Barnevelds Jeugdorkest, omdat samen muziek maken leuk is. Een vriendin uit mijn klas gaat ook mee, dat is gezellig! Ik vind het makkelijk om in de maat te spelen, maar soms moeilijk als er een kruis of een mol bij de noot staat. Een viool is gewoon het mooiste instrument dat er is!

Emma Besselsen (9) uit Barneveld zit sinds twee jaar op dwarsfluitles op de muziekschool in Barneveld. Ik ben dwarsfluit gaan spelen omdat ik graag een uitdaging wilde en mijn vriendin zat er ook op. Ik vond het aan het begin van de lessen lastig om te blazen, maar nu niet meer.

Florian Harbers (6) uit Apeldoorn speelt piano en orgel. Het liefst speel ik orgel! Mijn vader is organist in de kerk. Ik vind dat erg mooi, daarom ben ik ook aan orgelles begonnen. Soms mag ik bij papa zitten als hij speelt in de kerkdienst. Ik ga ook weleens mee om in onze kerk te oefenen. Ik mag dan ook spelen! Mijn favoriete organist is Leo van Doeselaar. Op de foto speel ik op het orgel van de Grote kerk in Vlissingen. Ik mocht heel lang spelen omdat er niemand in de kerk was. Ik bedenk het liefst zelf akkoorden en probeer net zo lang tot het mooi klinkt. Het liefst speel ik met veel knoppen uitgetrokken!

Lydia Boonzaaijer (10) uit Bennekom speelt al ruim tweeënhalf jaar hoorn. Ik heb dit instrument gekozen omdat ik er een prachtig geluid uit komt. Ik heb op maandag les en op dinsdag ga ik naar mijn orkest bij OBK in Bennekom. Als we zondags thuis psalmen zingen, begeleid ik.  Wat lastig is: de toonsoort van een piano of orgel is anders dan die van de hoorn, zodat ik eigenlijk veel te hoog speel uit een psalmboek.

Annelize Mudde (11) uit Stolwijk zit ruim een jaar op vioolles. Ik koos voor de viool, omdat ik iets anders wilde spelen dan de anderen in ons gezin. Mijn vader speelt orgel; mijn zus Lisanne panfluit en Rieneke dwarsfluit. Ik hoorde vioolmuziek en dacht: Dat wil ik! Nu speel ik vioolstukken zoals van Johann Pachelbel en Bach. Op zondag spelen we psalmen met elkaar. Dat klinkt heel mooi. Ik ben blij dat ik viool heb gekozen!

Atwin van den End (10) speelt sinds 2015 trompet. Het gaat ook supergoed. Ik heb mijn A-diploma al gehaald en hoop dit jaar het B-examen te gaan doen. Daar ben ik al druk voor aan het oefenen: toonladders, mooie stukjes en ook de theorie moet ik leren. Elke week ga ik naar les. Maar ik zit ook bij een muziekkorps: Jong Oranje uit IJsselmuiden. Ook dat vind ik heel erg leuk en daar ga ik graag heen. We oefenen elke woensdagavond van 19.00-21.00 uur en ook nog vaak op de zaterdagmiddag. En soms zelfs een hele zaterdag. Maar dat vind ik niet erg, want ik vind het heel gaaf om zo met z’n allen muziek te maken. We doen ook wel eens mee met wedstrijden. Vorig jaar zijn we Nederlands Kampioen geworden. En we lopen zomers vaak op straat, als we ergens uitgenodigd worden. Maar ook in de buurt met optochten. Op Koningsdag ben ik dan altijd ook erg druk. Ik moet er dan al heel vroeg uit, omdat we met het korps al vroeg het dorp wakker gaan blazen. Verder lopen we die dag op verschillende plekken en heb dan heel veel kilometers, al trompetterend, gelopen. 

 

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 05-03-2018 geschreven door: Kitsredactie

naar magazine

Reacties

Emma on
hey kits echt super leuk dat ik in de kits kwam

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Hoe vies is een telefoon eigenlijk? (Video)

Heb jij een telefoon? Denk je er wel eens over na hoe vies zo'n ding eigenlijk is? De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon verschillende...

lees meer

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopte vrijdag 14 december in Rotterdam sleephopperzuiger Vox Amalia. Het is het nieuwe schip van baggerbedrijf Van Oord. Met...

lees meer