Vrachtwagenavonturen van... Julian, Sander, Matthias, Aron, Nathan, Ardo, Justus, Niek, Robert, Paul, Mirjam, Levi, Reinier, Robert, Jochanan, Jeftha en Joshua

Elke vakantie een dag mee
,,Elke vakantie mag ik wel een dag met mijn oom mee op de vrachtwagen. De avond ervoor mag ik al bij mijn oom en tante logeren, want we moeten er vroeg uit. Om een uur of halfvijf vertrekken we. Deze voorjaarsvakantie mocht ik ook twee lange dagen mee naar België. Ik heb Brussel, Antwerpen en Gent gezien! Later wil ik graag vrachtwagenchauffeur worden.”
Julian Grandia (10), Hedel

De beste en mooiste!
,,Vorig jaar ben ik mee geweest met een toetertocht in Waddinxveen. Ik mocht in een echte Scania V8 zitten, dat is de beste en de mooiste vrachtwagen!  Het was heel leuk, al dat getoeter en die zwaaiende mensen, en dat prachtige geluid van die "brul" uitlaat. Ik vond het veel te snel voorbij gaan.
Sander Boogaard

Matthias… drukt op de knop
,,Beste Kits
Hierbij in een flits.
Mijn stoere en lieve achterneef,
die helemaal van vrachtauto’s leeft,
Die mij zo goed geholpen heeft,
in mijn grote tuin.
Eerst ging hij helpen met al dat oude puin.
Hier zit hij in de grote zandvrachtwagen
En de chauffeur ging hem naar boven dragen
waar hij op de knop mocht drukken
Want echt waar, dat ging hem wel lukken.
Toen viel de opper zand zo op de stoep
Dat werd een grote troep
Maar dankzij die grote knop in de truck,
kon zijn dag echt niet meer stuk
en is de grote berg met zand,
al snel in tantes tuin beland.
Lieve Matthias De Koeijer (5),
bedankt!
Jouw hulp kwam mij goed van pas.”
Oud-tante Tiny Schreuder, Barneveld

,,Geweldige verrassing”
,,Aron is een trouwe bijrijder van ome Joop. Nathan mocht een keer mee. Dat was een geweldige verrassing.”
Aron en Nathan Staal, Waarde

,,Spreekbeurt over afvalverwijderaar”
,,Ardo (10) mocht van de zomer mee vuilnis ophalen. Daar had hij wel oren naar. Thuis en op school zorgt hij ook altijd voor de containers: hij vult ze en zet ze aan de straat. Binnenkort gaat zijn spreekbeurt over de afvalverwijderaar bij ons in de regio.”
Ardo

,,Dagelijks trucks bouwen”
,,Niek van den Bergh (8) is helemaal weg van vrachtwagens. Al op jonge leeftijd bouwde hij al auto's en vrachtwagens. Het bouwen doet hij met LEGO, Knex en Kliks. 's Morgens vroeg als hij uit bed komt, is hij soms al helemaal enthousiast, omdat hij weer wat wil gaan maken. Op zich niet vreemd, want zijn vader en zijn broer rijden allebei op een truck. In de vakantie gaat hij ook graag een keer mee."
Niek van den Bergh

,,Regelmatig mee met de DAF” 
,,Net als mijn broertjes ben ik een echte vrachtwagenfan! Mijn vader is chauffeur en als ik vakantie heb, ga ik regelmatig mee met zijn DAF. Ik ben dol op LEGO bouwen en meestal bouw ik vrachtwagens of iets wat met  transport te maken heeft. Deze keer heb ik er ook verlichting in gemaakt. Daarvoor heb ik sfeerlampjes op batterij gebruikt. Wij kijken al uit naar de Kits met vrachtwagens!”
Robert Reijersen van Buuren (10), Woudenberg

,,Kapotte vrachtwagens ophalen”
,,Ik ben in de zomervakantie met mijn vader met de vrachtwagen mee geweest en ik heb twee keer overnacht. De eerste keer was de reis naar België, Frankrijk en Duitsland. De tweede keer gingen we naar Duitsland: het was wel 400 kilometer Duitsland in. Op de foto sta ik voor de vrachtwagen van mijn vader, toen we naar België gingen om kapotte vrachtwagens op te halen.”
Justus Vos (8 jaar)

Stenen vervoeren
,,Ik vind vrachtwagens super gaaf! Daarom mocht ik in de voorjaarsvakantie een hele dag met mijn oom mee, die is chauffeur op een Ginaf! Later word ik ook chauffeur op een DAF, met veel lampen en het liefst ook een kraantje. Ik ga stenen rijden!"
Robert van Dalfsen (8) uit Rijssen

Stoere vader
,,Dit is onze vader op zijn vrachtwagen."
Paul en Miriam Kaars uit Aagtekerke

,,Echte Truck(star)fans!” 
,,We hebben al drie dozen vol Truckstars!  We vinden het leuk om ze te lezen en te bekijken. Er zitten vaak prachtige posters in. Die hangen we graag op in onze slaapkamer. Levi (rechts op foto)  hoopt later vrachtwagenchauffeur te worden. Reinier denkt het niet, maar vindt de truck(stars) wel interessant.”
Levi en Reinier van Belzen (10) Arnemuiden

Jochanan wordt vrachtwagenchauffeur
Jochanan (9 jaar) is helemaal weg van vrachtwagens. Op zaterdag 25 november mocht hij een dag meerijden met chauffeur Alfred. "Om 6 uur 's-morgens moest ik op het vrachtwagenplein bij de vrachtwagen zijn. Samen reden we eerst naar Zeeland.
Het was nog helemaal donker. Daarna gingen we naar Voorburg en vandaar weer terug naar Zeeland. Na een hele fijne dag kwam ik pas 's-middags om 5 uur thuis. Ik weet zeker dat ik later ook vrachtwagenchauffeur wil worden.
Jochanan van der Linden (9)

,,We mogen alleen niet rijden…”
,,Onze vader is vrachtwagenchauffeur op een DAF. Op zaterdag en in de vakantie, of als wij vrij zijn, gaan wij mee. We vervoeren bloemen naar de veilingen. We helpen met laden en lossen, wij weten en kunnen alles al, alleen mogen we niet rijden. We vinden het heel leuk om mee te gaan! Laden doen we in de omgeving Moerkapelle. Op werk van onze vader hebben ze dertien vrachtwagens. De meeste zijn DAF, maar ze hebben ook Scania en Volvo.” 
Jeftha (9) en Joshua (8) van Berkel
Foto's & Video's

Geplaatst op: 19-03-2018 geschreven door: Kitsredactie

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Stelling: Met geld omgaan is makkelijk.

Stelling: Met geld omgaan is makkelijk.

Jelmer Smit (12) uit Wouterswoude „Ik ben het eens met de stelling. Als ik iets moois zie, dan koop ik het niet direct. Het kost toch geld?...

lees meer

Geboortegolf in de stal

Geboortegolf in de stal

Veertien lammetjes, acht geitjes en twee kalfjes. De afgelopen weken zijn er heel wat dieren geboren in de stal van familie Den Uyl in Berg-ambacht....

lees meer