Als ík burgemeester zou zijn...

Wat zou de wereld er een stuk mooier uitzien als Kitslezers de baas werden! Lees hier hun plannen maar eens. 

Er zijn van die plannen, die maar niet uitgevoerd worden. Toen ik negen was, nam ik me voor om overal in mijn woonplaats eikels in de grond te stoppen. Zo moest er een prachtig eikenbos ontstaan. Het dorp zou veranderen in heerlijk stukje natuur met lanen vol bomen en overal fluitende vogels, schattige eekhoorntjes en sierlijke reeën. Het is er nog altijd niet van gekomen. Misschien had ik burgemeester moeten worden.

Oké, een burgemeester is bepaald niet de baas van een gemeente, maar hij heeft toch wel wat invloed. STIJN HUBGREGTSE (10) uit Boskoop zou die invloed metéén gebruiken om iets aan het zwerfafval in zijn woonplaats te doen, zegt hij: „Als ik burgemeester van Boskoop zou zijn, dan zou ik acties organiseren waarmee kinderen geld kunnen verdienen als ze zwerfafval verzamelen. Verder zou ik de hefbrug veiliger maken, zodat fietsers minder gevaar lopen. Lelijke en oude gebouwen zou ik opknappen, zodat het er gezelliger uitziet. Op een braakliggend terrein zou ik een zwembad maken. Dan hoeven kinderen niet ver meer te fietsen om te kunnen zwemmen.”


Zwemmen! Daar droomt ook ERWIN STAM (11) uit Sprang-Capelle van. „Als ik burgemeester mocht zijn, zou ik meer zwembaden laten maken. Ik zou het ook leuk vinden als er een bos bij was, met meertjes om in te zwemmen. Verder zou ik een park in het dorp willen hebben plus een vakantiepark voor toeristen, een friettent en meer restaurants.”


Over parken gesproken, dat is ook waar SIMON HAKKENBERG (12) uit Gameren aan denkt. „Als burgemeester van Gameren zou ik ervoor zorgen dat er een mooi park wordt aangelegd voor oudere mensen, vlakbij het bejaardencentrum. Ik zou onze oude basisschool laten afbreken en dan plaatsen we daar een mooie kinderboerderij met een plein bij het hertenkamp. De ene kant is voor ouderen en de andere kant voor kinderen. Er moet een gezellige buurt voor kinderen komen en een rustige voor de ouderen. Als burgemeester zou ik bij alle wegen voor goede verlichting zorgen en voor veiligheid. Bij de school zou ik goede parkeerplaatsen regelen voor de ouders van de kinderen. Er moet ook een speciale plek voor honden komen.”

EVA WIELINK (13) uit Oosterwolde (Gelderland) vind het milieu belangrijk: „Als ik burgemeester van ons dorp was, zou ik minder dingen neerzetten die het milieu vervuilen, want dat is niet goed voor de mensen en ook niet voor de dieren. Ik zou meer dingen voor de dieren plaatsten, en ook meer dingen voor oudere mensen.  Ik zou het zelf ook iets gezelliger maken en ik zou meer winkels plaatsen.”

MARINDA VAN DAMME (11) is heel tevreden over haar woonplaats Nisse. „Het is een van de mooiste dorpjes in Zeeland.”  Toch zou ze als ze burgemeester was, iets veranderen. „Het zou leuk zijn als er meer activiteiten voor kinderen waren -zoals een zwembad en een baan waar je kunt skaten- en dat er meer contact was met oude mensen en met elkaar. Ook zou het gaaf zijn als we een paar gezellige winkels zouden krijgen.”

Foto's & Video's

Geplaatst op: 26-03-2019 geschreven door: Jeannette Wilbrink-Donkersteeg

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Paardenmeisje Sanne vertelt: "Twee Friezen en een geit"

Paardenmeisje Sanne vertelt:

Hallo iedereen, Naast mijn vaders bedrijf woont Elly en die heeft vier Friese paarden. Twee Friese paarden staan op de manege en twee Friezen...

lees meer

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Elk jaar gaan Johanna en Emma Hulsman uit Rhenen op 4 mei naar de herdenking op de Grebbeberg in Rhenen. "Door de coronacrisis kan dat dit jaar...

lees meer