Er zijn duizenden soorten

Zo’n tien jaar wordt een kikker normaal gesproken zeker. Z’n eigen lengte springt hij met gemak ook tien keer. De kikker legt dus heel wat kilometers af in in zijn leven.

Deze roodoogmakikikker is niet het enige bijzondere exemplaar onder de kikkers! Je blijft je verbazen als je je verdiept in de wereld van deze gladde springers. Alleen al het feit dat er duizenden verschillende soorten bestaan, doet je duizelen. De boomkikker is er daar eentje van. Drie keer raden waar die leeft… En zijn roep, die kun je op een kilometer afstand nog horen! 

De sprong van een kikker is is ook indrukwekkend, hij springt gerust tien keer zijn eigen lengte. Er zijn soorten die hun lengte zelfs twintig keer overbruggen met één sprong. Dat doe jij ze niet na! Weet je trouwens wat een kikker drinkt? Niets! Hij neemt namelijk water op door zijn huid. Die huid verliest hij keer op keer, want de kikker vervelt regelmatig. Toch zul je niet gauw een kikkerhuidje vinden: dat wordt door de kikker zelf opgegeten! Over eten gesproken: tanden zitten alleen in zijn bovenkaak. 

 

Geplaatst op: 02-06-2020 geschreven door: Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer