Koken als een cowboy (bekijk hier de fotoserie)

„Jongens, aan het werk! Het vlees moet in de pot.” Boven een vuurtje hangt een gietijzeren pan, waarin de boter al flink bruin begint te worden. „Opschieten, anders verbrandt het vet!” Ja, ja, koken als een cowboy valt niet mee. 

Het vuur laait flink op als drie jongens het ene na het andere stuk hout in de vlammen gooien. Dan kan het rundvlees in de pan. De stoom vermengt zich met de blauwe rook van het kampvuur, waarboven een driepoot staat. Daaraan hangt de pan aan een ketting. Negen jongens staan eromheen en kijken hoe het rundvlees bruin wordt.

„Dat ziet er lekker uit”, zegt de moeder van een van de jongens. Maar eh... de moeders koken toch altijd? Jawel, maar hier gaat het anders. De negen moeders en negen zoons doen mee aan een heus moeder-zoon-event van Outback Explorers, een bedrijf dat onder meer buitenactiviteiten organiseert bij blokhut The Range in Kootwijkerbroek. Dit is het moment voor de jongens om hun moeder te laten zien dat ze kunnen koken. Maar dan wel op de jongensmanier.

Wat voor manier dat is? Nou, de tang waarmee je net in het vuur hebt zitten porren gewoon gebruiken om het vlees om te roeren. En de worteltjes op zo’n manier in de pan mikken dat nogal wat stukjes luid sissend in het vuur terechtkomen. Geeft niks, toch?

Wil je het hele verhaal lezen? Pak dan de krant van zaterdag 6 september erbij en zoek de Kits-pagina op in het katern Puntkomma.

Foto's & Video's

Geplaatst op: 05-09-2014 geschreven door: Evert Barten, beeld Evert Barten

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Zeehond voorkomt ontsnapping van drugscriminelen

Zeehond voorkomt ontsnapping van drugscriminelen

In Australië zijn twee mannen die drugs probeerden te verstoppen tegengehouden door een grote zeehond. Een 51-jarige Fransman en een 34-jarige...

lees meer

Eekhoorns luisteren vogels af

Eekhoorns luisteren vogels af

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat eekhoorns 'gesprekken' van vogels afluisteren. Zo kunnen ze weten of de omgeving veilig is. Wanneer...

lees meer