Franse reuzenpanda krijgt tweeling

In een dierentuin in het Franse Saint-Aignan is vrijdag een reuzenpanda bevallen van een tweeling. Eén jong stierf vlak na de geboorte.
 
Reuzenpanda Huan Huan, die wordt geleend van een Chinese dierentuin, werd al een aantal dagen voortdurend in de gaten gehouden door specialisten van dierentuin voordat ze vrijdagavond om 22.18 en 22.32 uur twee jongen wierp.

Het eerste jong, dat 121 gram woog, had vanaf de geboorte ademhalingsproblemen en kon niet meer worden gered. De tweede baby, die met een gewicht van 142,4 gram iets zwaarder was, verkeert in goede gezondheid. 

Het is voor het eerste dat er op Franse bodem reuzenpanda's zijn geboren. De 9 jaar oude Huan Huan en haar 'man' Yuan Zi zullen nog vijf jaar in de Franse dierentuin blijven. Daarna gaan ze terug naar China. Ook de babypanda zal over twee of drie jaar naar China verhuizen.

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 09-08-2017 geschreven door: Kitsredactie beeld ANP

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Inco: Mijn vrienden vinden klassieke muziek saai

Inco: Mijn vrienden vinden klassieke muziek saai

Inco de Jong (13) uit Moordrecht zit al zes jaar op de Ars Musica Koorschool. Hij zingt in koor C. Wat vinden je klasgenoten ervan dat je klassieke...

lees meer

Florianne: Muziek heb ik altijd bij me

Florianne: Muziek heb ik altijd bij me

Florianne van Ginkel (11) uit Waddinxveen zingt in koor C en is al vier jaar bij de Ars Musica Koorschool. Waarom zing je graag? „Muziek...

lees meer