Kinderen maken spannend Reformatieverhaal (video)

Wat Reformatie is? Dat weten de groep 8a-leerlingen van de Rehobothschool in Barendrecht precies. Samen met de juf maakten ze een adembenemend spannend Reformatieverhaal. Ze nemen het op als luisterboek.

De klas is omgebouwd tot geluidsstudio. Door het hele lokaal liggen snoeren. De kinderen maken geen enkel geluid. Je kunt een speld horen vallen.

De juf telt af op haar vingers. Vijf, vier, drie, twee, één. Sophia begint: „Kijk, daar heb je die politieagent weer.” Céline: „Welke, die op die fiets bedoel je? Hij kijkt wel vaak om zeg.” De andere kinderen lezen zwijgend mee op hun blaadje. Ieder geluid van de kinderen wordt opgevangen door de microfoons. 

Knal

„Bam!” Een enorme knal doet de kinderen verstijven. Meester Groeneweg komt schreeuwend de klas binnenstormen. De prullenbak trapt hij tegen de grond. Lege pakjes drinken rollen over de vloer. „Het zijn leugens, leugens! Mensen, geloof het niet!” schreeuwt hij. Hij doet ook mee met het verhaal.

De meester speelt een verwarde man die een maaltijd van buurtbewoners verstoort. Dat zit zo: de schoolklas uit het verhaal krijgt van hun juf de opdracht om te bedenken wat ze willen doen met de grote Reformatieherdenking van hun school. Maar een aantal kinderen komt tot de conclusie dat ze van de Reformatie niets meer zien. Is het niet iets van vroeger?

Met haar hoorspel wil de juf het verhaal van de Reformatie op een eigentijdse manier vertellen.

Geplaatst op: 06-11-2017 geschreven door: Kitsredactie

Reacties

lisa op
Je hebt gelijk! Misschien moeten we zelf zo iets gaan bedenken. En dan hopen dat school het goed vind!☻
Jeanieke Walhout op
zo ik schrok er zelf van toen ik het keek en dat meisje dat dicht bij de prullenbak zat volgens mij ook ik zou het ook wel willen doen op school dat lijkt mij echt super tof!!
lisa op
Echt grappig ☻, we hebben dezelfde naam! Mooi trouwens, dat hun zo'n cd maken. Mij lijkt hem best leuk. Daar hebben ze vast veel tijd voor nodig gehad!
lisa op
echt grappig:-)
lisa op
echt grappig:-)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer