Verhaal schrijven voor het goede doel

De Maak Meer Marathon op de middelbare scholengemeenschap Greijdanus in Hardenberg heeft ruim 11.000 euro opgeleverd. De hele school heeft meegedaan aan de actie voor stichting De Verre Naasten. Met het geld kan een Bijbelschool in de Keniase plaats Eldoret schoolmateriaal aanschaffen.

Leerlingen van de Greijdanus bedachten uiteenlopende acties. Zo schreef een leerlinge van havo 4 een zelfbedacht verhaal. Telkens wanneer er geld werd gedoneerd, scheef ze een gedeelte van het verhaal.

Ze haalde hiermee ruim 250 euro op. De Zwolse vestiging van scholengemeenschap Greijdanus zette zich eveneens in voor stichting De Verre Naasten. Dit leverde ruim 5000 euro op. Het geld van deze actie is bestemd voor het opknappen van een school in Noord-India. 

Geplaatst op: 27-12-2017 geschreven door: tekst Kits, beeld RD

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer