Verhaal schrijven voor het goede doel

De Maak Meer Marathon op de middelbare scholengemeenschap Greijdanus in Hardenberg heeft ruim 11.000 euro opgeleverd. De hele school heeft meegedaan aan de actie voor stichting De Verre Naasten. Met het geld kan een Bijbelschool in de Keniase plaats Eldoret schoolmateriaal aanschaffen.

Leerlingen van de Greijdanus bedachten uiteenlopende acties. Zo schreef een leerlinge van havo 4 een zelfbedacht verhaal. Telkens wanneer er geld werd gedoneerd, scheef ze een gedeelte van het verhaal.

Ze haalde hiermee ruim 250 euro op. De Zwolse vestiging van scholengemeenschap Greijdanus zette zich eveneens in voor stichting De Verre Naasten. Dit leverde ruim 5000 euro op. Het geld van deze actie is bestemd voor het opknappen van een school in Noord-India. 

Geplaatst op: 27-12-2017 geschreven door: tekst Kits, beeld RD

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Schapenrace in de VS

Schapenrace in de VS

Een kind klemt zich vast aan een schaap tijdens het "Mutton Bustin"-evenement op dinsdag in Denver in de Verenigde Staten. Het is een soort...

lees meer

Weleens van een zwerfboek gehoord?

Weleens van een zwerfboek gehoord?

Weleens van een zwerfboek gehoord? Je hebt er duizenden in Nederland en je kunt ze vinden in KinderzwerfboekStations. Staatssecretaris Van Ark...

lees meer