Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Zeldzame neushoorn in Blijdorp in verwachting

Zwarte neushoorn Naima uit Diergaarde Blijdorp is hoogdrachtig. Een keer eerder werd er in Nederland een zwarte neushoorn geboren: dat gebeurde in 1960 in Diergaarde Blijdorp.

Zij werd Laura genoemd. Tot op de dag van vandaag is Laura de enige zwarte neushoorn die ooit in Nederland is geboren. Eenmaal volwassen verhuisde zij naar Dublin. Toen haar vader overleed stopte Blijdorp met het houden van deze neushoornsoort. Het duurde maar liefst 50 jaar voordat er weer zwarte neushoorns in Rotterdam te zien waren. Als alles goed gaat, wordt het tweede neushoornjong in Nederland na 57 jaar dus weer in Blijdorp geboren: een historisch moment!

Deze diersoort is ernstig bedreigd door stroperij vanwege de waardevolle hoorns. Die worden als medicijn vermalen of dienen als statussymbool. Hun aantallen zijn in korte tijd drastisch afgenomen.

Geplaatst op donderdag 21 december 2017 door Kitsredactie, beeld Blijdorp

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee