Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Leerlingen uit Achterberg op bezoek bij de krant

Groep 7 van de Willem Teellinckschool uit Achterberg bezocht vrijdag 14 december het Reformatorisch Dagblad. De klas werkte de afgelopen weken over de krant. Nu wilden de leerlingen weleens zien hoe dat er in het echt uitziet.

De drieëntwintig bezoekers kregen een rondleiding over de redactie van journalist Chris Klaasse. Ze mochten ook vragen stellen. Wat doen al die boeken daar? Wat gebeurt er als de stroom uitvalt? Moet je veel lezen als je hier werkt? Dat soort vragen vuurden de geïnteresseerde leerlingen op hun rondleider af.

Na de rondleiding gingen de leerlingen naar het auditorium. Dat is een grote zaal die vanbinnen een beetje op een kerk lijkt. Ze kregen daar een presentatie van hoofdredacteur Steef de Bruijn. Hij is de baas over de inhoud van de krant en woont ook in Achterberg.

Aan het einde van de ochtend gingen de kinderen weer naar huis.

Geplaatst op maandag 17 december 2018 door en beeld Chris Klaasse

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee