Stelling: In de winter heb ik liever sneeuw dan ijs

Rosalien van Houdt (10) uit Oud-Vossemeer

„Ik heb liever sneeuw. Met ijs is schaatsen het enige leuke wat je kunt gaan doen. Ik houd best van schaatsen, maar kan het niet zo goed.

Als er sneeuw ligt, kun je veel meer doen. Lekker sneeuwballen gooien en mooie sneeuwpoppen of kunstwerken bouwen. Op school houden we in de pauze soms een sneeuwballengevecht. Dat kan fijn in de buurt van het kraaiennest in het midden van het schoolplein.

Iets anders wat minder is aan ijs: je valt er zo hard op. Terwijl sneeuw juist heerlijk zacht is. En oh ja, als er echt veel sneeuw valt, dan krijgen we vrij van school. En vrij zijn is natuurlijk altijd leuk.”

Martine Jacobse (9) uit Tholen

„IJs is leuk! Je kunt er heerlijk op schaatsen. Dat doe ik graag. Ik kan het al een paar jaar en heb echt geen stoel meer nodig. Ik zoef over het ijs.

Waarom ik voor ijs ben in de winter? Schaatsen is gewoon een sport. En sporten is goed voor je beweging en dus voor je gezondheid. Schaatsen is leuk voor jong en oud. Oude mensen zie ik niet zo snel sneeuwpoppen maken, maar die gaan wel schaatsen.

Daarbij krijg je van sneeuw zulke koude vingers. Daar houd ik niet van. Natuurlijk is ijs ook koud, maar als je schaatst, krijg je het vanzelf warm. Zeker met dikke kleren aan. Volgens mij zorgt sneeuw ook voor meer ongelukken en overlast op de wegen.”

Geplaatst op: 22-12-2018 geschreven door: tekst en beeld KITS

Reacties

Antoinette Floor on
Ik vind denk ik ijs leuker dan kan je lekker schaatsen
marita on
Sneeuw! Ik houd er enorm van om sneeuwpoppen te maken! toen er maar een zzondag bij ons sneeuw was, had ik al 1 minisneeuwpop gemaakt! en ijs... ook leuk. alleen komt het hier niet zo vaak!
Gerjan kraaijeveld on
Ijs & sneeuw vind ik allebei leuk,want op ijs kan je lekker schaatsen!
Mét sneeuw kan je lekker spelen.

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Stelling van de week: Een christen moet zuinig zijn op de schepping

Stelling van de week: Een christen moet zuinig zijn op de schepping

Rens ter Harmsel (12) uit Rijssen „Ik ben het eens met de stelling. De Heere heeft alles geschapen, daarom mogen mensen dat niet kapot maken....

lees meer

Jorina en Marilynn maken eigen huisje

Jorina en Marilynn maken eigen huisje

Jorina (7) en Marilynn (5) van der Wilt uit Elspeet genoten vorige week van hun voorjaarsvakantie. Met het prachtige weer maakten ze elke dag...

lees meer