Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Video: leerlingen maken gezonde hamburgers

Leerlingen van een hele groep scholen in Noord-Brabant zijn bezig geweest met het verzinnen van een eigen hamburger, de Wereldburger. In de video is te zien hoe leerlingen burgers bereiden met onder meer duurzaam vlees.

Het verzinnen van de Wereldburger gebeurde omdat sinds vorige week de 4e themamaand van We Are Food 2018 is afgetrapt: ‘De Gezonde School.’ De hele maand juni staat in het teken van aandacht voor gezonde voeding op school.

15 nominaties

De afgelopen weken zijn de leerlingen van alle scholen van de scholengroep Het Hooghuis aan de slag gegaan met de web-app, en hebben hun eigen, innovatieve, duurzame, gezonde, zelfontworpen ‘Wereldburger’ ontwikkeld. Dit resulteerde in 866 inzendingen. Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt van de 15 leerlingen die door mogen naar de volgende ronde: de masterclass challenges waar ze de burgers echt gaan bereiden.

Op naar de winnaar

De beste drie burgers worden vervolgens op 16 juni 2018 gepresenteerd tijdens het OSS SCOORT GLOBAL GOALS event in Oss, waar een jury de winnende ‘Wereldburger’ kiest. Deze burger wordt op de markt gebracht door producent Dalco Food i.s.m. BBQuality uit Oss en komt op de kaart bij diverse horecagelegenheden in Oss en omgeving. Het verhaal achter de ‘Wereldburger’ speelt een belangrijke rol in de verkoop en marketing ervan.

De genomineerde Wereldburgers

Uit de inzendingen werden 15 burgers genomineerd. Opvallend is dat er hiervan een groot deel vegetarisch is. Een duidelijk signaal dat de nieuwe generatie zich volop bewust is van de uitdagingen op het gebied van duurzaamheids-issues.

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018 door Kitsredactie, beeld We Are Food

Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee