Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel

In Nederlandse huishoudens wordt steeds minder voedsel verspild. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.  Er wordt verwacht dat Nederlanders in 2019 34,3 kilo eten per persoon zullen verspillen. Dat is 7 kilo minder dan in 2016. In de afgelopen jaren werd er vooral minder brood, zuivel, groente en fruit verspild. Het voedsel dat verspild wordt kost ongeveer 120 euro per persoon per jaar. 

De top zes van de meest verspilde voedselwaren in Nederland per persoon per jaar is:

  • Brood en deegwaren: 7,3 kilo
  • Zuivel: 5,1 kilo
  • Groente: 3,7 kilo
  • Fruit: 3 kilo
  • Aardappelen: 2,9 kilo
  • Sauzen en vetten: 2,7 kilo

En de top zes verspilde dranken in Nederland per persoon per jaar is:
  • Koffie en thee: 23 liter
  • Melk en zuiveldrank: 10 liter
  • Frisdrank en sappen: 6 liter
  • Dikzuivel: 4 liter
  • Sauzen: 1 liter
  • Wijn en bier: 1 liter

Geplaatst op: 10-10-2019 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD ANP

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

En de leukste dikke beer is...

En de leukste dikke beer is...

In het Katmai National Park, een nationaal park in Alaska, doen ze elk jaar iets leuks. Tijdens de jaarlijkse "Dikke Beren Week" kiezen ze...

lees meer

Welke kastanje kun je eten?

Welke kastanje kun je eten?

Er zijn verschillende soorten kastanjes en het is belangrijk om die goed uit elkaar te houden. Wilde kastanjes zijn namelijk giftig. Als je...

lees meer