Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel

In Nederlandse huishoudens wordt steeds minder voedsel verspild. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.  Er wordt verwacht dat Nederlanders in 2019 34,3 kilo eten per persoon zullen verspillen. Dat is 7 kilo minder dan in 2016. In de afgelopen jaren werd er vooral minder brood, zuivel, groente en fruit verspild. Het voedsel dat verspild wordt kost ongeveer 120 euro per persoon per jaar. 

De top zes van de meest verspilde voedselwaren in Nederland per persoon per jaar is:

  • Brood en deegwaren: 7,3 kilo
  • Zuivel: 5,1 kilo
  • Groente: 3,7 kilo
  • Fruit: 3 kilo
  • Aardappelen: 2,9 kilo
  • Sauzen en vetten: 2,7 kilo

En de top zes verspilde dranken in Nederland per persoon per jaar is:
  • Koffie en thee: 23 liter
  • Melk en zuiveldrank: 10 liter
  • Frisdrank en sappen: 6 liter
  • Dikzuivel: 4 liter
  • Sauzen: 1 liter
  • Wijn en bier: 1 liter

Geplaatst op: 10-10-2019 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD ANP

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Politie redt kat die zes weken vastzat op boot

Politie redt kat die zes weken vastzat op boot

De politie heeft vorige week in Alphen aan den Rijn een kat bevrijd die ongeveer zes weken opgesloten zat op een boot. Dat meldde de dierenambulance.  De...

lees meer

Emma en Noah waren de populairste babynamen van 2019

Emma en Noah waren de populairste babynamen van 2019

De populairste kindernamen in Nederland waren in 2019 Emma en Noah. Hieronder zie je de top-5 van jongensnamen en de top-5 van meisjesnamen....

lees meer