Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Stelling: Met geld omgaan is makkelijk.

Jelmer Smit (12) uit Wouterswoude

„Ik ben het eens met de stelling. Als ik iets moois zie, dan koop ik het niet direct. Het kost toch geld? Ik wil niet al mijn spaargeld uitgeven, omdat ik spaar voor later. Voor een rijbewijs en voor andere belangrijke zaken, zoals een huis. Als je niet spaart, heb je later geen cent.

Ik houd ook niet zo van winkelen. Dat doe ik alleen als het nodig is. Een tijdje geleden kocht ik nog wat potloden en een puntenslijper. Dat zijn nuttige spullen. Onnuttige dingen koop ik niet. En speelgoed ook niet. Ik speel niet zoveel meer met Playmobil en Lego. Heel soms koop ik wat snoep. Als je meer geld hebt, is het misschien wel lastiger om ermee om te gaan. Ik heb niet zoveel.”

Raphaël Tulner (11) uit Wouterswoude

„Met geld omgaan vind ik niet gemakkelijk. Dat komt vooral door reclame. Op internet, in de krant en in tijdschriften zie je veel aanbiedingen. Als je dan naar de winkel gaat, denk je al snel: „Lekker, ik pak het toch maar.” Als het dan snoep was, denk je later vaak: „Had ik dat nou maar niet gedaan.” Dan is de snoep op en het geld is weg.
Als kind wil je vaak nieuw speelgoed. De verpakking ziet er altijd mooi en gaaf uit. Ik denk dat vooral kinderen hebberig zijn. Grote mensen gebruiken toch meer hun verstand en kunnen beter met geld omgaan. Hoewel er ook wel mensen verslaafd zijn aan gokken.”


Van 24 tot en met 29 maart is het de Week van het Geld. Wil jij ook een keer je mening geven over een stelling? Mail naar nieuws@kits.nl.

Geplaatst op maandag 1 april 2019 door tekst Michiel Kerpel, beeld RD

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee