Stelling: Ik doe niet aan goede voornemens

Manon Pieterse (10) uit Middelburg

„Ik doe wel aan goede voornemens. Op die manier kun je het jaar positief beginnen. Je verzint dan welke dingen er beter zouden kunnen bij jezelf. Of je bedenkt met welk voornemen je anderen zou kunnen helpen. Je kunt bijvoorbeeld alle zieke mensen uit de kerk een kaartje sturen. 

Voor mezelf heb ik het voornemen om netjes te schrijven op school. Want ik heb soms geen zin om daar mijn best op te doen, omdat ik snel klaar wil zijn. Ook wil ik meer klusjes doen voor mijn moeder. Bijvoorbeeld: vaker de afwas doen of tafeldekken. Bij goede voornemens moet je de lat niet te hoog leggen, want dan is de kans groot dat je het niet haalt.”

​Richard Kranenburg (12) uit Spierdijk

„Ik vind dat je altijd goed je best moet doen. Zo wil ik bijvoorbeeld graag goede cijfers halen op school. Maar dat voornemen heb ik altijd. Toch vind ik goede voornemens mooi. Normaal denk je er nooit aan. Als het nieuwe jaar begint.
Een ander goed voornemen van mij is om aardig te zijn voor mensen om me heen. Ik wil vaker iets geven, zodat ik niet alles voor mezelf houd. Bijvoorbeeld dat ik, als ik plaatjes spaar, er ook wat met mijn broertje deel.
Verder wil ik meer Wicky Zero drinken. Want ik zag een biologieposter over suikerklontjes in frisdrank. Minder suiker is beter voor je lichaam.”


Ook een keer je mening geven over een stelling? Mail naar nieuws@kits.nl

Geplaatst op: 14-01-2019 geschreven door: tekst en beeld KITS

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Verkouden: snuiten of sprayen?

Verkouden: snuiten of sprayen?

Vervelend, je bent verkouden. Wat moet je doen om van al het snot af te komen? Je neus snuiten kan geen kwaad, zolang je maar niet teveel druk...

lees meer

Witte neushoorn in Belgische dierentuin is in verwachting

Witte neushoorn in Belgische dierentuin is in verwachting

De witte neushoorn Madiba woont sinds 2012 in de Belgische dierentuin en is zwanger van een kalfje. Ze zal in het najaar bevallen. Omdat er...

lees meer