Stelling: Ik doe niet aan goede voornemens

Manon Pieterse (10) uit Middelburg

„Ik doe wel aan goede voornemens. Op die manier kun je het jaar positief beginnen. Je verzint dan welke dingen er beter zouden kunnen bij jezelf. Of je bedenkt met welk voornemen je anderen zou kunnen helpen. Je kunt bijvoorbeeld alle zieke mensen uit de kerk een kaartje sturen. 

Voor mezelf heb ik het voornemen om netjes te schrijven op school. Want ik heb soms geen zin om daar mijn best op te doen, omdat ik snel klaar wil zijn. Ook wil ik meer klusjes doen voor mijn moeder. Bijvoorbeeld: vaker de afwas doen of tafeldekken. Bij goede voornemens moet je de lat niet te hoog leggen, want dan is de kans groot dat je het niet haalt.”

​Richard Kranenburg (12) uit Spierdijk

„Ik vind dat je altijd goed je best moet doen. Zo wil ik bijvoorbeeld graag goede cijfers halen op school. Maar dat voornemen heb ik altijd. Toch vind ik goede voornemens mooi. Normaal denk je er nooit aan. Als het nieuwe jaar begint.
Een ander goed voornemen van mij is om aardig te zijn voor mensen om me heen. Ik wil vaker iets geven, zodat ik niet alles voor mezelf houd. Bijvoorbeeld dat ik, als ik plaatjes spaar, er ook wat met mijn broertje deel.
Verder wil ik meer Wicky Zero drinken. Want ik zag een biologieposter over suikerklontjes in frisdrank. Minder suiker is beter voor je lichaam.”


Ook een keer je mening geven over een stelling? Mail naar nieuws@kits.nl

Geplaatst op: 14-01-2019 geschreven door: tekst en beeld KITS

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Ricks oplossing voor de file: vliegende auto's

Ricks oplossing voor de file: vliegende auto's

Een lijst met tien oplossingen heeft Rick den Hertog (10) uit Boven-Hardinxveld voor het fileprobleem. Extra rijstroken, hekjes tussen rijbanen...

lees meer

Chocolade vrolijkt school op

Chocolade vrolijkt school op

Basisscholen moeten vrolijker en gezelliger worden, vindt Lenneke Zijl (12) uit Waddinxveen. Dan komen de leraren vanzelf. Als ze tenminste...

lees meer