Is vaak je handen wassen slecht voor je gezondheid?

Er wordt weleens gezegd dat té schoon leven zorgt voor een slechtere weerstand. Is dat zo? En klopt het dat té vaak je handen wassen helemaal niet zo goed voor je is? Hoogleraar Marcel Zwietering vertelt dat mensen vroeger minder letten op hun hygiëne. Die mensen hadden een betere weerstand. Máár: in die tijden overleden er wel meer kinderen en zwakkere mensen. 

Volgens de hoogleraar zorgt veel handen wassen er niet voor dat je direct een slechtere weerstand krijgt. Er zitten zóveel bacteriën op je huid, dat je die er met handen wassen niet allemaal af krijgt. Door al die bacteriën moet je afweersysteem nog steeds hard aan het werk, ook al was je heel vaak je handen. 

Dus: heel vaak je handen wassen zorgt er niet voor dat alle bacteriën verdwijnen, maar het is ook niet per se slecht voor je.

 

 

Geplaatst op: 27-11-2019 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD Unsplash

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

10.000 euro boete voor aanrijding met schildpad

10.000 euro boete voor aanrijding met schildpad

Een buschauffeur op de Galapagos heeft een boete van zo'n 10.000 euro gekregen voor het aanrijden van een bedreigde reuzenschildpad. Het ongeluk...

lees meer

De meeste jongeren bewegen te weinig

De meeste jongeren bewegen te weinig

Meer dan 80 procent van alle jongeren over de hele wereld bewegen te weinig. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie komt dat door de televisie,...

lees meer