Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Is vaak je handen wassen slecht voor je gezondheid?

Er wordt weleens gezegd dat té schoon leven zorgt voor een slechtere weerstand. Is dat zo? En klopt het dat té vaak je handen wassen helemaal niet zo goed voor je is? Hoogleraar Marcel Zwietering vertelt dat mensen vroeger minder letten op hun hygiëne. Die mensen hadden een betere weerstand. Máár: in die tijden overleden er wel meer kinderen en zwakkere mensen. 

Volgens de hoogleraar zorgt veel handen wassen er niet voor dat je direct een slechtere weerstand krijgt. Er zitten zóveel bacteriën op je huid, dat je die er met handen wassen niet allemaal af krijgt. Door al die bacteriën moet je afweersysteem nog steeds hard aan het werk, ook al was je heel vaak je handen. 

Dus: heel vaak je handen wassen zorgt er niet voor dat alle bacteriën verdwijnen, maar het is ook niet per se slecht voor je.

 

 

Geplaatst op woensdag 27 november 2019 door TEKST Kitsredactie BEELD Unsplash

Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee