Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers,

Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van 83 centimeter hoog. Ze heeft een mooie naam: Britta van de Bredeweg. Maar we noemen haar gewoon Britt. Britt is super lief maar soms ook ondeugend.  Ze is 12 jaar oud.
Toen ze jarig was hebben we haar stal versierd met slingers en ballonnen, en kreeg ze een feestmuts op. Ze kreeg van ons een heerlijke taart van wortel en muesli. Ik ga regelmatig op Britt rijden en vind dat superleuk! Het liefst ga ik dan in galop. Als we gaan rijden gaat Laura, mijn zus, altijd mee. Meestal gaan we naar het bos, maar soms ook naar het strand. Ook gaan we wel eens samen springen. Britt kan wel 80 centimeter hoog springen, maar dan zit ik er niet op hoor.
Britt kan ook verschillende kunstjes, zoals buigen, beentje geven, kusje geven en op het blok. En ze eet het liefst de hele dag gras of hooi. Verder is ze dol op wortels.
Een paar maanden geleden is de hoefsmid geweest en toen heeft Britt voor het eerst hoefijzers gekregen. Het waren de kleinste hoefijzers die de hoefsmid had. Hoewel het de eerste keer was, vond Britt het helemaal niet spannend.
Ook zijn we aan het oefenen om haar voor een karretje te hebben. Als ik te groot wordt om op haar te rijden dan kan ik mee in het karretje. Misschien ga ik later wel op een groot paard rijden maar nu pas ik nog prima op Britt!

Groetjes van Jon

Foto's & Video's

Geplaatst op: 23-06-2020 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD Familie De Visser

Reacties

anoniem op
wat een lieve pony Jon. veel pleier met je pony en hopelijk kan je nog heel lang met hem spelen en rijden.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Prinsjesdag in Staphorst

Prinsjesdag in Staphorst

Normaal staat groep 8 van de Prins Mauritsschool in Staphorst ieder jaar met Prinsjesdag langs de route in Den Haag. Afgelopen dinsdag kon dat...

lees meer

Megazonnebloemen

Megazonnebloemen

Marcella en Leah de Bruyn hebben in hun tuintje deze zonnebloemen gezaaid. Ze zijn supergroot geworden!

lees meer