School Barneveld spaart voor Zuid-Sudan (met video!)

Op de ds. J. Fraanjeschool in Barneveld spaart de klas van meester Van Leeuwen voor de RD-actie voor Zuid-Sudan. En daarom was ik daar onlangs te gast om te vertellen over de nood onder mensen in Zuid-Sudan en wat we daaraan willen doen met onze RD-actie.

Na afloop van mijn powerpoint-presentatie werd ik belaagd met vragen. 

Muisstil bleef het echter toen ik vroeg naar het bedrag dat ze hadden opgehaald met hun sponsorloop, hun autowassen, bladvegen, vaatwassen en boodschappen doen. “Dat houden we nog even geheim, mijnheer, want we zijn nog niet klaar”, was het enige dat ze kwijt wilden.

Ik begrijp het helemaal.

Sinds we aan de actie een mooie prijs hebben gehangen: een vlucht met een MAF-vliegtuigje voor de klas met de hoogste opbrengst, sparen de kinderen van meester Van Leeuwen allereerst voor de arme mensen in Zuid-Sudan, maar toch ook een beetje voor zichzelf….

Geplaatst op donderdag 5 december 2013 door Ab Jansen

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou