Milan: Met de KLM naar Nederland

Ik kom uit Taiwan samen met mijn zussen Thirsa (13), Aneli (11) en mijn broertje Timo (8). Als mijn ouders genoeg gespaard hebben, willen we een keer naar Taiwan terug. Toen ik naar Nederland kwam, was ik 2. Ik was heel goed voorbereid, ik had foto’s van mijn nieuwe papa, mama en zussen. In Nederland wende ik snel.

Ik heb altijd wel ondeugende lichtjes in mijn ogen en kuiltjes in mijn wangen als ik moet lachen (dat doe ik graag). 

De nieuwe taal vond ik wel moeilijk, ik ga  naar de Petrus Immensschool in Middelburg samen met heel veel andere kinderen uit Arnemuiden. We hebben een superleuke school en ik kan redelijk goed leren, alleen groep 2 heb ik twee keer gedaan, maar dat vond ik niet erg: dan was groep 3 niet zo moeilijk voor mij.

Nu zit ik in groep 6 en dat gaat ook goed. De meester kan heel goed vertellen en leest veel boeken voor. Leuk!

Ik heb veel vriendjes, op school en in Arnemuiden, maar ook op andere plaatsen in Nederland. We kennen best veel andere mensen met adoptiekinderen en komen soms bij elkaar. Dan gaan de grote mensen praten en wij kunnen heerlijk met elkaar spelen.

Ik vind het fijn dat ik naar Nederland ben gekomen. Nu hoor ik van de Heere Jezus vertellen en dat had ik in Taiwan waarschijnlijk nooit gehoord.

Milan Minnaard (10) uit Arnemuiden

Geplaatst op woensdag 23 april 2014 door

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou