Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Video: Pas op voor de Bengaalse tijger!!

Vraag iemand in Bangladesh welke wilde dieren er rondlopen, en hij roept: „Tijgers!” Voor deze tijgers moet je naar het grote moeras aan de zuidkust, naar de Sundarbans. Daar zitten ze.

Inderdaad, zo’n 400 Bengaalse tijgers sluipen rond in de Sundarbans. Dat is een moerasgebied zoals bij ons de Biesbosch, maar dan veel groter.

Het gebied kun je alleen per boot bezoeken, onder begeleiding en in groepen. Tijgers zie je tijdens zo’n tocht bijna nooit, behalve als zo’n roofdier net een hert te pakken heeft en vergeet dat-ie wordt bespied. Alleen de Sundarbans ingaan is levensgevaarlijk. Vanwege het verraderlijke moeras natuurlijk, maar ook door die tijgers.

Schrik niet: ze eten elk jaar tussen de 20 en 30 mensen op – het hoogste aantal ter wereld. Hoe dat komt? Door de vele mensen die in de Sundarbans hun brood verdienen: vissers, houthakkers en -niet te vergeten- honingverzamelaars.

Hierboven zie je een video van dit gevaarlijke roofdier.

Geplaatst op dinsdag 18 november 2014 door Ab Janssen

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee