Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Hélène doet olifantenwerk (met extra foto's!)

„O, bah, wat stinkt dat zeg”, griezelt Helène Hoogendijk (10) als ze een grote hoop olifantenpoep opschept. Maar ze werkt stevig door. Als olifantenverzorger moet je olifantenwerk verzetten. 

De flamingo’s staan op één poot, moeder leeuw luiert in het zand en vader krokodil ligt roerloos aan de waterkant.  Het lijkt rustig in Dierenpark Emmen, deze woensdagmiddag. Maar door de dierenverzorgers van het park wordt hard gewerkt. Vandaag krijgen zij versterking. Helène Hoogendijk uit Oldebroek helpt de olifantenverzorgers. „Kom maar mee”, zegt verzorger Edwin. „Er is genoeg te doen in het olifantenverblijf.”

Door een klein deurtje met daarop “Personeel” komt Helène in de grote olifantenstal. Het ruikt er een beetje als in een koeienstal. „De olifanten staan nu buiten, dit is alleen een nachtverblijf”, vertelt Boukje, de collega van Edwin. Ze trekt Helène een grote groene trui van Dierenpark Emmen aan. „Stroop je mouwen maar op”, grinnikt Edwin geheimzinnig. „Wij hebben een heel leuk werkje voor jou bewaard.”

Verschrikt kijkt Helène naar de hoop olifantenpoep op de grond. „Moet ik dat echt opruimen?” vraagt ze benauwd. „Natuurlijk”, lacht verzorger Edwin. „Een olifant krijgt 100 kilo voedsel per dag en hij poept 50 kilo weer uit. Reken maar uit hoeveel mest er ligt als zes olifanten hier geslapen hebben.” Tja, de stal moet schoon, dat begrijpt Helène wel. Hard gaat ze aan de slag. „Het zijn wel heel grote keutels zeg”, lacht ze verbaasd. „Ik denk dat ik morgen spierpijn heb.”

Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Kijk snel in de Kits over olifanten!


Geplaatst op dinsdag 6 mei 2014 door tekst Henrieke van Dam beeld Dick Vos

Hélène doet olifantenwerk (met extra foto's!)
Hélène doet olifantenwerk (met extra foto's!)
Hélène doet olifantenwerk (met extra foto's!)
Hélène doet olifantenwerk (met extra foto's!)
Hélène doet olifantenwerk (met extra foto's!)
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee