Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Zelfgemaakte zoete beertjes.... mjammie!

Spekjes zijn lekker, maar je kunt ze nog lekkerder maken met het nieuwe spel ”Marsmallow maker” van Let's Cook. Daarmee maak je heerlijke beertjes van chocolade. mmmm...

Uit de grote doos van Let’s Cook komen een schaaltje, een plateau, een plastic rondje met vormpjes erin, een kwastje, een spuit en een lepel en een eenvoudige handleiding. Snel aan de slag ermee!
Om gesmolten chocolade te krijgen, is het schaaltje gemaakt van een dubbele wand. De ruimte daartussen kun je vullen met warm water uit de kraan. Nu wordt het schaaltje lekker warm vanbinnen. Leg er een stuk chocolade in (wit, puur of melk) en je zult zien dat het binnen een kwartiertje helemaal gesmolten is.
Met het kwastje kun je nu de vormpjes insmeren met een laag chocolade. Hoe dikker de laag, hoe steviger straks de beertjes zijn. Wees dus niet al te zuinig... En nu, hup, de koelkast in. Door de kou wordt de chocolade weer hard. Dit duurt eventjes, maar je hoeft niet stil te zitten. Er is nog meer te doen. Je kunt namelijk alvast twee theelepeltjes water in de spuit doen. Die gaat straks samen met een spekje in de magnetron om vulling te maken voor de beertjes.
Ah, de chocolade is hard. Snel verder dus. Je kunt nu de spuit met daarin het spekje en het water in de magnetron zetten. Een paar seconden erin en het zaakje is een mooie zachte pudding geworden. Je raadt al wat er nu gebeuren moet. Met de spuit ga je de vormpjes verder vullen. Doe ze helemaal vol, dan krijg je goed gevulde beren. Anders hap je straks in lucht. Heb je ze allemaal gehad? Dan mag je weer met kwast en chocolade aan de slag. Alle vormpjes moeten nu dichtgesmeerd worden. Wees ook nu niet te karig, zorg voor een stevige laag.
Weer gaat het hele zaakje de koelkast in en weer moet je even geduld hebben tot de chocolade hard is geworden. Intussen kun je mooi al je gereedschap schoonmaken. En de overgebleven chocolade opsmikkelen natuurlijk. Maar pas wel op dat je niet misselijk wordt, want dan lust je straks geen beren meer. 

Het verven met chocolade, het spuiten van gesmolten spekjes én uiteindelijk het eten van overheerlijke beren: het is een leuk bezigheid.Wel is het de vraag hoe vaak je dit spel doet, want veel zoetigheid is niet goed voor je. Voor een verjaardagsfeestje is het absoluut leuk, maar verder zal het vooral veel in de kast staan. En dan is dit spel toch best prijzig.

 

Geplaatst op dinsdag 1 juli 2014 door tekst en beeld Evert Barten

Zelfgemaakte zoete beertjes.... mjammie!
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee