Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Miranda (9) schrijft spannend verhaal over een stier

Miranda van den Berg (9) uit Kampen kampeerde in Frankrijk, in 2013. Daarover schreef ze het volgende spannende verhaal.

We kampeerden in 2013 in Anduze, in Frankrijk. Op een avond hoorde mijn vader een hond blaffen. Niet gewoon, maar echt heel hard, heel boos. Hij tuurde in het donker en zag een paar plaatsen verderop iets heel groots lopen. Mijn vader schrok zich naar, want het was een stier! M’n moeder probeerde zo snel en zo stil mogelijk m’n zussen uit hun tentje te krijgen, maar die sliepen heel vast.

De stier kwam steeds dichterbij en de rits van de tent kregen ze niet gelijk open. Zij vluchtten naar de auto. Toen ze er net in zaten, kwam de stier tussen onze caravan en onze auto door lopen. Ze hielden zich stil om niet de aandacht te trekken, maar waren best bang.

Ik heb er niets van gezien, want ik sliep met mijn broertje in de caravan. M’n vader kwam naar ons toe. Hij kon zien dat de stier bij de speeltuin een bankje omgooide. De volgende dag hoorden we dat de stier de auto van de man met de hond heeft beschadigd. De boer heeft met een groepje jongens het dier gevangen. De boer raakte toen gewond. Gelukkig is er met ons niets gebeurd.

Geplaatst op dinsdag 16 juni 2015 door tekst en beeld Miranda van den Berg

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee