Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Mart: "Mijn slokdarm liep dood"

Mart Graveland (4) uit Berkenwoude is geboren met - hou je vast - 'Oesophagusatresie', een slokdarmafwijking:  "Mijn slokdarm liep dood en mijn maag zat aan mijn luchtpijp vast, waarin ik ook geen kraakbeenringen heb zodat mijn luchtpijp dus slap is.

De dag na mijn geboorte werd ik ongeveer zes uur lang geopereerd. Later ben ik nog wel eens ‘opgerekt’, dat is een soort dotteren. 

Het gaat nu best goed met mij. In januari heb ik voor laatst in het ziekenhuis gelegen. Ik werd onwel gevonden en een ambulance heeft mij toen naar het kinderziekenhuis Sophia gebracht. Na zeven nachtjes mocht ik naar huis en gelukkig gaat het nu weer goed.

In totaal heb ik vier keer in een ambulance gelegen, maar daar weet ik niets van af want ik was iedere keer buiten bewustzijn.

In het ziekenhuis is niet fijn, maar papa of mama blijven altijd bij mij en alle zuster en dokters zijn echt even lief. Ik werd er heerlijk verwend met eten op bed. Ik heb ook heel veel cadeautjes gekregen en wel meer dan vierhonderd kaarten!"

 

 

 

Geplaatst op dinsdag 22 september 2015 door tekst Kitsredactie beeld familie Graveland

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee