Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Het winnende droneverhaal van... Age-Jan

“De drone is weg!“ roept Thijs. Hij draait zich om en rent naar de bomenrij. Jasper tuurt verbouwereerd naar het schermpje en rent dan achter Thijs aan. Ze gaan zoeken in het weiland. Ze zoeken en zoeken, maar nergens kunnen ze de drone vinden. “Waar zou de drone toch gebleven zijn?” vraagt Jasper zich hardop af. “Zullen we ook in díe wei gaan zoeken?” zegt Thijs wijzend naar het weiland ernaast. ”Maar er staat een bord” zegt Jasper, “weet jij wat dat betekent?”. “Nee“ zegt Thijs, “maar we moeten verder zoeken totdat we hem vinden.” Hij loopt het weiland in en kijkt speurend op de grond. Jasper volgt op een afstand en kijkt af en toe op het schermpje. Maar dan opeens.. Wat is dat voor een geluid? Jasper kijkt op en ziet een stier hard aan komen rennen. Met de drone op zijn kop. Hij komt recht op Thijs aan. “Thijs”, schreeuwt Jasper, ”pas op!” Thijs kijkt verschrikt omhoog en ziet dan een stier recht op zich afkomen. O wat moet hij nu doen? Terug kan hij nu niet meer, dat is te ver. Hij bedenkt razendsnel dat hij iets moet doen om de stier af te leiden. Zijn sjaal! Hij rukt de rode sjaal van zijn nek en gooit hem zo ver mogelijk naar de stier toe. Dan rent hij hard naar de overkant van het weiland. Bij het hek is hij veilig! Als hij het maar redt.. De stier vliegt al op de sjaal af en neemt het op zijn horens. De drone valt er af. Snuivend en schuddend blijft de stier staan en loopt dan langzaam terug naar de bosjes waar hij vandaan kwam.

Geschrokken staat Jasper aan de ene kant van de wei en Thijs aan de andere kant. ”Thijs”, roept Jasper “pak de drone en kom!” Thijs rent naar de drone. Hij pakt hem, maar de stier komt weer terug! Thijs rent weer naar het hek en wacht. Als de stier zich omdraait en naar de andere kant loopt, klimt Thijs voorzichtig over het hek. Hij wacht nog even en rent dan naar Jasper. Jasper pakt de drone snel over en dan kan Thijs over het andere hek klimmen. Ze rennen naar huis en bonken op de deur. Moeder doet open en vraagt verbaasd ”Wat is er aan de hand?” ”De drone is kapot” zegt Jasper, “nu moeten we terug naar de winkel.” “Nu al?” zegt moeder, “wat is er gebeurd? ” “De drone is naar beneden gevallen “zegt Thijs en hij verteld het hele verhaal. Even later zijn ze op weg naar de winkel. De drone gaat voorzichtig mee in een plastic tas. “Jammer van de drone” zegt Thijs. ”Ja,” zegt Jasper ”maar gelukkig zit er garantie op.”

Ze komen in de winkel en de mevrouw achter de kassa vraagt wat er gebeurd is. In geuren en kleuren vertellen ze het verhaal over de stier die de drone op zijn kop had. En hoe Thijs de drone heeft kunnen pakken met behulp van zijn sjaal. Dan roept de mevrouw roept de winkeleigenaar erbij. “Ha, Jasper en Thijs, hoe vliegt de ‘droomdrone’?” vraagt hij. “Nou, vliegen dat doet ie niet meer” zegt Thijs. En Jasper vertelt nog een keer wat er gebeurt is.

Ze kunnen er nu wel om lachen. Gelukkig weet de winkeleigenaar raad. “Ik heb hier nog een andere drone, die mag je meenemen, dan stuur ik die van jou terug naar de fabriek”. Dat voorstel vinden Thijs en Jasper erg aardig. “En voortaan uit de buurt van stieren blijven hè?” zegt de man. “goed, we hebben nu toch de drone terug” zeggen Jasper en Thijs lachend.

Geplaatst op dinsdag 10 februari 2015 door Age-Jan van der Meer (12) uit Veenendaal

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee