Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Bidden tot God tijdens een spannende vlucht (met video)

Bidden voor een vlucht. Je aan de zorg van God toevertrouwen. Dat zoiets goed is om te doen  besefte ik tijdens een tocht met een MAF-vliegtuigje boven Uganda.

Misschien ken je de MAF wel: “Mission Aviation Fellowship” en je zou dat kunnen vertalen met  “piloten voor de zending”. Ze vliegen zendelingen in arme landen naar plaatsen waar geen luchthaven is.

De MAF vliegt ook boven Uganda, en ik maakte daar graag gebruik van. Nadat we op ochtend waren opgestegen, werd het gitzwart om ons heen, de regen kletterde tegen de raampjes en het bliksemde aan alle kanten. En ons toestelletje maar schudden en schuiven: omhoog en direct weer naar beneden: hevige turbulentie! Het ergste was dat we niet konden landen omdat de landingsstrip niet meer te zien was. “We gaan terug”, zei vlieger Dave terwijl hij zich naar ons omdraaide. Eenmaal terug bij waar we vandaan kwamen, zat daar ook alles potdicht. Wat nu? Een andere strip, klonk het vanachter de stuurknuppel. Na weer 20 minuten heen en weer geslingerd te zijn, klonk het opnieuw: hier ook alles dicht.

Dan moeten we nu echt iets anders verzinnen, reageerde vlieger Dave en druk begon hij te praten met iemand van de Ugandese luchtmacht. Die bleek  een landingsbaan voor straaljagers te hebben op een plek waar het zicht wel goed was.

Een kwartier later doken we uit de wolken in de richting van een prachtige landingsbaan en al gauw daarna konden we opgelucht uitstappen. Achter ons zagen we een gitzwarte lucht: wow, daar kwamen we dus uit!

 

Geplaatst op woensdag 9 november 2016 door tekst Ab Jansen beeld Jaco Klamer

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee