Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Kits-kids testen spelletjes

Wie kun je nu beter nieuw speelgoed en spelletjes laten beoordelen dan de kinderen zelf. Eendjes dansten, hersens kraakten…

Magformers 26 pcs

Voor: kinderen vanaf 3 jaar
Aantal spelers: 1
Prijs: € 44,99

Hoe werkt het? Bouwwerken maken van magnetische driehoeken en/of vierkanten.
Wat vind je van het spel? Het is een leuk, uitdagend spel dat uitnodigt om steeds weer iets nieuws te bouwen. Het zou leuk zijn om met meerdere dozen samen bezig te zijn. Het is een stevig, robuust spel. Je kunt je creativiteit goed kwijt in dit spel. En als je minder inspiratie hebt zit er een duidelijke handleiding bij. Wat wel een nadeel is, is de prijs.
Getest door: Bernard (8) en Maaike (5) van den Dikkenberg uit Rhenen

===

MAX de MEPPER

Voor: kinderen vanaf ongeveer 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 3
Prijs: € 24,99

Hoe werkt het? Ren met jouw beestje zo snel mogelijk over het bord en verzamel zo veel mogelijk besjes. Maar pas op! Als Max de Mepper rondjes draait, slaat hij soms met zijn vuist. Op jouw beestje? Dan ben je alles kwijt. Wil je winnen? Dat kan alleen als je ontsnapt aan zijn enorme vuist.
Wat vind je van het spel? Het is grappig én spannend. Je weet nooit wanneer Max de Mepper gaat slaan. Als hij rondjes draait, maakt het spel wel wat herrie, maar dat hoort er wel een beetje bij. Besje verzamelen is heel gemakkelijk, maar je kunt ze ook in één klap weer kwijtraken. En bij dit spel is die klap wel héél letterlijk.
Getest door: Carlijn (10) en Evert (8) Barten uit Apeldoorn

===

Eendjesdans

Voor: kinderen vanaf 3 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4
Prijs: € 19,99

Hoe werkt het? Op de onderkant van de eendjes zitten vier verschillende stickertjes met symbolen geplakt. Iedere speler kiest een symbool. De eendjes draaien rond en degene die aan de beurt is mag er één afpakken. Als je symbool erop staat, mag je het eendje houden. De winnaar heeft al zijn eendjes bij elkaar.
Wat vind je van het spel? Het is leuk dat de eendjes echt ronddraaien, maar na één keer spelen volgens de regels laat ik de eendjes graag ergens anders zwemmen. Het is geen spel dat ik vaak uit de kast pak. Mijn zusje Lise vindt het prachtig dat de eendjes ronddraaien. Ze laat dan ook graag andere dingen meedraaien.
Getest door: Sarah (3) en Lise (1) Wallet uit Apeldoorn

===

Klabats

Voor: kinderen vanaf 8-12  jaar
Aantal spelers:  2-5
Prijs: € 20,00

Hoe werkt het? Je hebt een scharnierend speelbord en ieder een eigen kleur schrijfbordje op een arm van het bord. Er wordt een vraag gesteld door de lezer en je moet dan zo snel mogelijk het antwoord opschrijven. Laat de arm los en hij klapt naar binnen. Degene die met zijn bordje onder ligt ( en het antwoord is goed) die mag de kaart hebben. Degene die als eerste 10 kaartjes heeft, heeft gewonnen.
Wat vind je van het spel?  Echt heel leuk, ook goed bedacht is dat het gummetje van de stift als dop op de stift kan. Je leert ook heel veel nieuwe dingen tijdens het spelen. Er zitten ook doordenkertjes en strikvragen bij. Minder is dat sommige vragen over film- en popsterren gaan. Ook zijn er bij sommige vragen meerdere antwoorden goed, maar staat er maar 1 antwoord bij de antwoorden. Het beste kun je het met leeftijdsgenoten doen, want het is belangrijk dat iedereen ongeveer even snel kan schrijven en sommige vragen zijn te lastig voor kinderen van 8 en 9 jaar.
Getest door: Willemijn (11) en Joachim (9) van der Knijff uit Apeldoorn

 ===

Tiptoi Dierenset Boerderij

Voor: kinderen van 4 tot 7 jaar
Aantal spelers: 1
Prijs: € 27,95

Hoe werkt het? Varkens voeren? De oogst binnenhalen? Help mee op de boerderij en ontdek wat er allemaal te beleven is. Met de Tiptoi stift kun je overal op tippen, dan hoor je verhaaltjes en kun je spelletjes spelen. Bij het spel zitten drie dieren: een koe, een veulen en een biggetje. De stift moet los aangeschaft worden.
Wat vind je van het spel? Als je ergens op tipt, dan hoor je leuke dingen. Bijvoorbeeld een zaag, of de boerin die zingt. Ik vind het leuk dat er dieren bij zitten. Het liefste dier vind ik het veulentje. Als je ergens op tipt, dan gebeuren hoor je leuke dingen. Bijvoorbeeld een zaag, of de boerin die zingt. Je kunt ook naar verhalen luisteren. Sommige spelletjes zijn na een poosje wel makkelijk, dan weet je alles te vinden.
Getest door: Manoah Kerpel (5) uit Apeldoorn

===

Teken Turbo

Voor: kinderen vanaf 8 jaar
Aantal spelers: minimaal 3
Prijs: € 17,99

Hoe werkt het? Gooi met de dobbelsteen een kleur of een vraagteken. Pak een kaartje en teken het voorwerp dat bij de kleur staat. Bij een vraagteken mag je zelf een voorwerp kiezen. Teken dan met de pen het voorwerp; de punt van de pen verdwijnt in 10 seconden! De andere spelers moeten raden wat het is. Wie raadt wat er getekend is, krijgt 6 punten. Als niemand het raadt, moet een andere speler verder tekenen.
Wat vind je van het spel? Het is een leuk en uitdagend spel, vooral omdat de punt van de pen snel verdwijnt. Alleen jammer dat sommige opdrachten niet zo fijn zijn om te tekenen (zoals vampier of duivel). Het is niet zo handig dat je zelf je punten moet bijhouden.
Getest door:  Rebecca (11) en Guido (9) Exalto uit Apeldoorn

===

La Cucarachaloop

Voor: kinderen vanaf 5 jaar. Ook opa’s en oma’s tot 99 jaar mogen meedoen.
Aantal spelers: 2 tot 4
Prijs: € 29,99

Hoe werkt het? Je moet je kevers veilig naar de overkant van het bord brengen. Maar pas op voor de kakkerlak. Hij duwt je aan de kant!
Wat vind je van het spel? Het spel ziet er leuk uit. Vooral de kakkerlak. Hij trilt grappig en loopt zonder dat je weet waar hij naartoe gaat over het bord. Vooral de eerste keren is het spel superspannend om te doen. Bibber: duwt de kakkerlak jouw kever aan de kant of niet?!
Getest door: Elise  (9) en Joëlle (6) van Dalen uit Garderen

===

Tijdbom

Voor: kinderen vanaf  7  jaar
Aantal spelers: 2 of meer
Prijs: € 27,99

Hoe werkt het? Kronkel door een web van draden zonder ze aan te raken, anders gaat het alarm af, en stop de tijd(bom). Wie maakt de snelste tijd?
Wat vind je van het spel? Ik vind het spel leuk, maar het is wel wat lastig op te zetten want de touwen blijven niet altijd vastzitten aan een tafel of kast. Het is een sportief spel, want je moet veel bewegen. Het ziet er heel leuk uit met al die draden door je kamer. Je kunt je eigen parcours maken.  
Getest door: Naomi Blokzijl (8) uit Apeldoorn

===

Squla familiebordspel

Voor: kinderen van groep 4 tot 8 en hun ouder(s)
Aantal spelers: 2-4
Prijs: € 29,99

Hoe werkt het? Het is een spel waarbij je vragen aan elkaar moet stellen waarmee je punten kunt verdienen. Degene met de meeste punten wint.
Wat vind je van het spel? Het is wel leuk maar ook wel moeilijk, want sommige dingen heb je nog niet gehad en daar worden dan wel vragen over gesteld. Het is op zich wel handig dat er voor elke groep aparte kaarten zijn zodat je niet heel veel vragen zult hebben waarvan je de stof nog nooit hebt gehad. Het is ook leerzaam want als je een vraag niet weet en je hoort het antwoord dan weet je dat weer.
Getest door: Hennie (13), Liza (11) en Jantine (9) van Vlastuin uit Apeldoorn

===

Cluedo

Voor: kinderen vanaf  5  jaar (maar dan is het nog wel heel moeilijk).
Aantal spelers: 2-6 spelers
Prijs: € 19,99

Hoe werkt het? Je moet proberen te ontdekken wie er een stukje van de taart gesnoept heeft, hoe laat dat was en wat hij er bij gedronken heeft.
Wat vind je van het spel? Superleuk. In het begin is het best lastig te begrijpen; de handleiding is niet duidelijk. Voor kinderen van 5 is nog wat moeilijk. Het is leuk omdat er steeds iemand anders van de taart heeft gegeten en het is steeds een ander drankje en een andere tijd. Het is nooit hetzelfde.
Getest door: Naomi (9) en Jonathan (5) Bakker uit Harderwijk

 

Geplaatst op dinsdag 12 januari 2016 door Kitsredactie

Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
Kits-kids testen spelletjes
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee