Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Emmelie's tante maakte tachtig beren

Twee prachtige teddyberen kreeg Emmelie van haar oudtante Jo den Hollander (85) uit het Zeeuwse Oost-Souburg. Ze maakte ze meer dan twintig jaar geleden. Kits vroeg Emmelie om haar oudtante te interviewen. En dat deed ze. Omdat Oost-Souburg ver bij haar vandaan is, pakte ze de telefoon en stelde tante Jo een paar vragen.

Dag Tante Jo, wat vindt u zo leuk aan het maken van teddyberen?
„Dag Emmelie, wat leuk dat je me belt! Beren maken was mijn hobby. Mijn dochter maakte ook beren. Samen gingen we naar de berenbeurs in Utrecht, daar kochten we mooie stof om de beren te maken. Ik heb het 25 jaar lang gedaan en heb er tachtig gemaakt.”

Waarom zijn beren zo leuk?
„Omdat ze allemaal anders zijn. Elke maand kreeg ik een nieuw berenboek. Die stond vol met patronen. Dat zijn figuren waarmee je lijfjes, hoofdjes, armen en benen kunt maken. Dan koos ik een leuk patroon uit, die knipte ik uit de stof. Van alle stukken naaide ik een beer, allemaal met de hand.”

Gebruikte u een bepaalde soort stof?
„Jazeker! Mijn teddybere zijn gemaakt van mohair stof. Deze soort stof komt uit Duitsland en Zwitserland en is gemaakt van de wol van de Angora-geit. Er zitten echte haren op.”

Wat deed u met de beren die u maakte?
„De mooiste beren staan beneden in de woonkamer. Boven staan ook veel teddyberen, die staan of zitten op planken. En ik geef ze weg, bijvoorbeeld aan familieleden zoals jij!”

Heeft u een favoriete beer?
„Nee, ze zijn allemaal mooi. Al vind ik kleintjes extra leuk.”

Bedankt Emmelie, voor dit mooie interview dat je voor Kits maakte!

Geplaatst op maandag 31 oktober 2016 door Kitsredactie beeld Dirk Jan Gjeltema en familie Van Kuilenburg

Emmelie's tante maakte tachtig beren
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee