Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Leuke spelletjes met een ballon

Heb je net de laatste tentharing vastgezet op de camping, kom je erachter dat je tafeltennisspullen thuis liggen!

Geen man overboord: met 2 papieren bordjes, 2 ijslollystokjes en een ballon lukt het ook. Plak de ijslollystokjes met plakband vast aan de onderkant van het papieren bordje. Let op: Blaas de ballon niet te hard op. En mep niet te krachtig! 

Er zijn nog meer spelletjes te verzinnen met een ballon:

Ballon moet naar de overkant
Als je met meer kinderen bent is dit een leuk spel: Maak twee teams en teken met krijt of met een stok een veld. Het ene team gaat helemaal links en het andere helemaal rechts staan. Gooi de ballon over naar je teamleden. Je mag niet lopen met de ballon. Zorg dat je hem niet kwijtraakt aan het andere team. Het team dat het eerst de ballon aan de overkant heeft wint.

Ook leuk: in tweetallen de ballon naar de overkant brengen door hem tussen beide buiken te klemmen. Je mag je handen niet gebruiken! Je kunt ook de ballon tussen je knieën geklemd houden.

Enkelballonnengevecht
Bind allemaal een ballon om de enkel. Probeer de ballon van de andere kinderen kapot te trappen. Pas wel op dat ze de jouwe niet lek maken. Degene die als enige overblijft met een hele ballon heeft gewonnen.

 

Geplaatst op woensdag 1 juni 2016 door Janette Hertog beeld Fotolia, Pinterest

Leuke spelletjes met een ballon
Leuke spelletjes met een ballon
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee