Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Eward kan niet goed lopen

Weer gewoon kunnen lopen. Dat is wat Eward Geurtsen (10) uit Barneveld graag zou willen. Hij heeft zijn hele leven al een linkerhand en -voet die niet volledig werken.

Hij is ermee geboren, dus hij weet niet anders. Na de zomervakantie hoopt Eward dat hij weer gewoon kan lopen. Nu kan dat niet. Zijn linkervoet staat erg naar binnen. "Met rechts kan ik wel goed voetballen hoor!”

„Als ik 11 jaar ben, zal ik rond de zomervakantie worden geopereerd. Ik moet dan zes weken in een rolstoel en in het gips. Het lijkt me heel fijn om gewoon te kunnen lopen.”
Hij wrijft tijdens het praten eens over zijn linkerhand en legt hem op tafel. „Kijk”, zegt hij dan. „Deze hand kan ik niet platleggen. Het is soms best lastig als mijn hand niet kan wat ik graag wil.” Zijn beperking houdt hem echter niet tegen om lekker boompje te klimmen. „Ik ben er wel eens bijna uitgevallen, maar tot nu toe is het gelukkig altijd nog goed gegaan.”
 
Eward houdt vooral van lezen. Dat doet hij op school dan ook graag. En als de juf of meester voorleest is hij een en al aandacht. „Over koning Manasse bijvoorbeeld, die eerst heel goddeloos was en toen bekeerd werd. Of over koning Joas, die pas 7 jaar was toen hij al koning werd.”

Zwemmen is een andere hobby van Eward. „Lekker diep duiken van de duikplank, dat vind ik mooi.” Hij is bezig om zijn A-diploma te halen tijdens schoolzwemmen. Eward krijgt speciaal onderwijs op de afdeling zeer moeilijk lerende kinderen (ZML) van de Rehobothschool in Barneveld. Hij heeft het er goed naar zijn zin. Later wil hij graag chauffeur worden op een grote bus.

Of hij wel eens geplaagd is omdat hij niet goed kan lopen? Eward schudt zijn hoofd. „Nee, gelukkig niet. Hier op school niet, maar thuis ook niet. De meeste kinderen houden er rekening mee.”

Geplaatst op maandag 6 februari 2017 door tekst en beeld Evert Barten

Eward kan niet goed lopen
Eward kan niet goed lopen
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee