In het poppenhuis van Annemieke zit een klaslokaal en een bakkerij

Annemieke Boer (5) uit Veenendaal kreeg een poppenhuis van haar juf in groep 0. Een heel bijzonder huis: met taartjes en een schoolbord!

Het poppenhuis was eerst paars en roze. “Een mevrouw heeft het poppenhuis geverfd”, vertelt Annemieke, “én er vier heel mooie kamers van gemaakt: een bakkerijtje, een slaap- en woonkamer, een keuken en een schooltje.” 

Het bakkerijtje ligt vol lekkers. Je kunt er heel veel broodjes en taartjes kopen. "En", zegt ‘huisbaas’ Annemieke, "in het schooltje is een schoolbord en op de bankjes liggen piepkleine schriftjes."

Natuurlijk wonen er in dit droomhuis ook mini-mensjes.
Annemieke: “Als ik ’s morgens vroeg wakker word, speel ik eerst een poosje in mijn kamer met mijn poppenhuis. Soms speelt mijn broertje Cornelis mee. Dan bedenken we allerlei leuke dingen.”

“Pas bedacht ik dat het ene meisje jarig was en heel veel cadeautjes kreeg van de andere popjes.”

Foto's & Video's

Geplaatst op: 17-07-2017 geschreven door: tekst Jeannette Wilbrink beeld fam. Boer

naar magazine

Reacties

sharien op
leuk poppenhuis

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Schapenrace in de VS

Schapenrace in de VS

Een kind klemt zich vast aan een schaap tijdens het "Mutton Bustin"-evenement op dinsdag in Denver in de Verenigde Staten. Het is een soort...

lees meer

Weleens van een zwerfboek gehoord?

Weleens van een zwerfboek gehoord?

Weleens van een zwerfboek gehoord? Je hebt er duizenden in Nederland en je kunt ze vinden in KinderzwerfboekStations. Staatssecretaris Van Ark...

lees meer