Rozemarijns opa timmerde vijf poppenhuizen

Toen ze 5 was, kreeg Rozemarijn (10) uit Apeldoorn een heel bijzonder poppenhuis van haar opa, die timmerman was en het zelf gemaakt had. Alle vier haar nichtjes hebben er ook één!

“Het poppenhuis heeft zes verdiepingen en zes kamers. De school is op zolder; daaronder de slaapkamer van de ouders; daaronder de badkamer en de kinderkamer; daaronder de woonkamer; onderin de keuken en nog iets lager de kelder. Naast de kamers is een trappenhuis, zodat je binnendoor in alle kamers kunt komen. Aan de voorkant zitten tien ramen en een voordeur. Aan de zijkant zitten vier ramen. Alle kamers en het trappenhuis hebben lampen", vertelt Rozemarijn.

"Het leukst vind ik de stijl van het poppenhuis, de mooie vorm: eerst mooi recht en dan bovenin een schuin dak. Het staat gewoon in de woonkamer, zo mooi is het.
In het poppenhuis staan meubels van Playmobil, een serie van het klassieke poppenhuis, die mama via Marktplaats bij elkaar heeft gespaard. Deze serie is ouderwets en past bij de stijl van het poppenhuis. Papa heeft er een grachtenpand van gemaakt. Hij heeft het mooi geschilderd, behangen en parket van heel dunne plankjes gelegd."

"De poppetjes zijn ook van Playmobil. In de slaapkamer staan de vader en de moeder in pyjama en nachtjapon. In de school zijn moderne kinderen, de school is van deze tijd. In de badkamer ligt een jongetje met kleertjes aan in bad; voor de wastafel staat de oudste broer. In de babykamer spelen de jongste baby’s. In de woonkamer zit de tweede broer met groen gestreept shirt en rode broek op de bank naast de oudste zus. Ze zijn aan het thee drinken en er is nog een meisje dat met de poes zit te spelen. De andere poes ligt in de mand. Helemaal naar beneden is het dienstmeisje met bruine jurk en wit schort, ze draagt een wit kapje. De honden zijn daar ook."

"Als ik ermee speel dan speel ik met de keuken en de school. Samen met mijn broer Geert heb ik een keer een schoolreisje naar de Playmobil dierentuin gemaakt en naar het zwembad van Playmobil. Dat bouwen we dan naast het poppenhuis. Met mijn vriendinnen speel ik met het hele huis.”

Foto's & Video's

Geplaatst op: 17-07-2017 geschreven door: tekst Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld Anton Dommerholt

naar magazine

Reacties

anna op
gezellig en creatief poppenhuis!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer