Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Jasmine: Soms ben ik bang voor weer zo'n superstorm!

Jasmine Joy Ponce Aquino (10) was vreselijk bang toen ze afgelopen oktober hoorde dat een super tyfoon op weg was naar haar woonplaats op de Filipijnen.

De radio en tv gaven het door, alle mensen praatten erover: Er was een orkaan onderweg naar de Filipijnen, een tyfoon noemen ze het daar. De storm zou vallen in de op één na hoogste categorie: nummer 4. Hij kreeg de angstaanjagende naam Super Typhoon Lawin. "Ik dacht dat de storm voor overstromingen zou zorgen", zegt Jasmine, "en heel veel huizen zou vernielen. Ik was echt enorm bang."

Hoe begon het?
"Mijn opa en mijn vader hebben een soort riem van touwen gemaakt rondom ons huis. Toen kwamen de eerste harde windvlagen en regen. Het water steeg snel. De elektriciteit viel uit. De storm duurde twee dagen. Veel gezinnen evacueerden naar het gemeentehuis. Wij bleven thuis en baden of God ons wilde beschermen. De wind en regen gingen steeds erger tekeer. Ik zag elektriciteitsmasten omvallen. Toen de overstroming (met veel modder) te erg werd, wilden we vluchten, maar we konden de wegen niet meer op, zelfs niet met zware vrachtwagens. Omdat het water in ons huis tot aan mijn middel stond, ging ik naar familie, die een bovenverdieping heeft. Er zijn geen mensen omgekomen. Ons huis stond onder water, maar was niet verwoest. Andere huizen stortten in, en er zijn veel daken weggewaaid. Visnetten gingen kapot, rijstvelden liepen onder en het modderwater vernielde machines."

Ben je hierdoor veranderd?
"Ja, ik besef nu meer dat ik God nodig heb. Ik ben weleens bang dat er weer zo’n storm komt, maar ik weet ook dat Super Typhoon Lawin wel al onze spullen heeft vernield, maar dat God ons zelf beschermd heeft."

Geplaatst op maandag 23 januari 2017 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld AMG International en Hart voor Haïti

Jasmine: Soms ben ik bang voor weer zo'n superstorm!
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee