Arike logeert elke vakantie bij oma

,,Hoi Kitsredactie”, schrijft Arike van Wijk, ,,Mag er een keer een Kits komen over logeren? Dat doe ik namelijk bijna elke vakantie bij mijn oma. Of ik ga bij mijn zusje in bed…”

Nou, dat is natuurlijk geen gek idee, zo’n logeer-Kits. Dus hier is-ie dan! Een nummer vol logeerpartijen. Maar hoe zit dat eigenlijk met dat logeren van Arike zelf? Daar willen we nu ook wel meer van weten! Eerst maar eens vragen wie zij precies is.

,,Ik woon in Nijkerkerveen. Ik ben 10 jaar ik heb twee zusjes, één van 7 en één van 2 jaar. Ik zit op de Willem Farelschool in Hoevelaken in groep 7.”

Hoe oud was je toen je voor het eerst ging logeren?
,,De allereerste keer dat ik ging logeren, was ik 2 jaar. Ik ging toen naar mijn oma en oma. Opa is anderhalf jaar geleden gestorven. Van die logeerpartij herinner ik me niks meer, want ik was nog heel klein. Ik weet wel dat ik opa toen in de koeienstal hielp, want daar heb ik foto’s van.”

Hoe vaak logeer je bij je oma?
,,Ongeveer drie keer per jaar, maar ik zie mijn oma minstens twee keer per week. Als ik bij haar logeer, blijf ik meestal twee dagen en één nachtje. Mijn oma heeft namelijk meer kleinkinderen die graag willen logeren.

Oma heeft een heleboel kamers, maar ik vind het gezelliger om bij oma in de kamer te slapen. We leggen daar een matras neer en voordat we gaan slapen, gaan we eerst een poos lezen.”

 Wat doe je allemaal als je bij je oma logeert?
,,We gaan meestal naar de IKEA; wat lekkers nemen en een beetje rondneuzen. Ook gaan we vaak naar de kringloop en de supermarkt en zit vaak op de schommel. We eten patat, pannenkoeken of pizza, en we zijn ook een keer naar de Mac geweest.”

Ga je altijd alleen?
,,Eén keer is m'n zusje meegeweest, en afgelopen zomer ben ik met m’n  nichtje wezen logeren.”

Waarom is het zo fijn om bij je oma te logeren?
,,Omdat het altijd gezellig is.”

 Logeer je ook wel eens bij andere kinderen?
,,Ja, bij een van mijn nichtjes. En in de vakantie mag ik vaak mijn matras bij een van m'n zusjes leggen. Dan ga ik daar een nachtje logeren.”

Foto's & Video's

Geplaatst op: 04-10-2017 geschreven door: Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld familie Van Wijk

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer