Help ik wil naar huis! Hoe voorkom je heimwee?

Logeren is een feest. Maar niet als je last van heimwee hebt... Wat dán?

Het woord komt uit het Duits. ‘Heim’ betekent in die taal ‘thuis’ en ‘weh’ betekent ‘pijn’. Goed gevonden, want wie weleens heimwee heeft gehad, weet dat dit echt zeer kan doen! Sommige mensen worden er zelfs ziek van. ‘Homesick’, zeggen de Engelsen dus…

Ongelukkig
Kinderen én volwassenen kunnen er last van krijgen. Het kan je ver van huis overvallen én heel dichtbij. Je voelt je hoe dan ook heel erg naar, ongelukkig, akelig en je wilt maar één ding: gewoon thuis zijn. Bij je eigen mensen of bij je eigen spullen.

Buurmeisje
Wat nu? Blijf in elk geval oefenen met logeren! Ga om te beginnen niet ver van huis en niet lang. Als het kan, gewoon één nachtje bij een buurmeisje bijvoorbeeld.

Knuffel
Neem vertrouwde spulletjes mee. Een  foto van je ouders of het hele gezin, een knuffel, je eigen kussen of iets moois dat altijd op je nachtkastje staat.

Hond uitlaten
Ga leuke dingen doen. Op je logeeradres in een stoel blijven hangen, helpt niet. Sterker nog, dan heb je meer tijd om te piekeren en dus een grotere kans op heimwee. Stel voor om samen een spelletje te gaan doen of de hond uit te laten. Da’s beter!

Praten
Heimwee is niet raar! Praat erover. Met je ouders, maar ook met degene bij wie je logeert. Neem bovendien een dagboek mee en schrijf op wat je voelt zodra je last van heimwee krijgt. Je gelooft het misschien niet, maar echt, ook dit werkt!

Foto's & Video's

Geplaatst op: 04-10-2017 geschreven door: Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld iStock

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer