Zon, wind en water in mooi Friesland (met video)

Wil je wind, zon en water? Ga dan op vakantie in Friesland. Met zijn uitgestrekte meren en prachtige natuur is het dé provincie om naartoe te gaan. Als je dan ook nog op camping De Verborgen Hoek staat, is het helemaal top.

Met rode hoofden zitten de broertjes Rutger en Chris onder een zwart-witte koe. Wie knijpt in anderhalve minuut het meeste water in de emmer? „Kom op Chris, melken!”

Ja, deze Friese koe geeft geen melk, maar water. Vreemd? Niet echt, als je weet dat-ie van hout is. Zo snel mogelijk het meeste water in de emmer spuiten: het is een van de activiteiten in de meivakantie op camping De Verborgen Hoek in Harich.

Rutger en Chris doen hun uiterste best op het grasveldje naast de activiteitenschuur. Na anderhalve minuut kijkt Leanne Stolker, de dochter van de campingbeheerder, wie er gewonnen heeft. Chris heeft ruim 550 milliliter, maar Rutger heeft nét iets harder geknepen: bijna 750 milliliter.

Ook andere kinderen nemen een zit op het ouderwetse melkkrukje en doen hun best. „Pfff, ik krijg zere handen”, verzucht een meisje. Toch weet ze er nóg meer water uit te persen: 780 milliliter. Ze is de winnaar van vanmorgen. Als beloning mogen alle deelnemers een cadeautje grabbelen uit een grote doos.

Wil je meer weten en ook het interview met Annelien Stolker (dochter van de campingbeheerder) lezen? Pak dan nr. 19/20 van Kits erbij. Geen abonnee? Klik dan hier!

Foto's & Video's

Geplaatst op: 13-06-2017 geschreven door: tekst en beeld Evert Barten

naar magazine

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

RST Zorgverleners te gast bij groep 8

RST Zorgverleners te gast bij groep 8

“Het is 7u ’s morgens als we binnenstappen bij Mathilde. Mathilde is een meisje met een handicap.  Als jij ’s morgens opstaat, ben je...

lees meer

Zo erg was de oorlog

Zo erg was de oorlog

De opa van Rhodé heeft tulpenbollen moeten eten. De overgrootoma van Deborah mocht nooit naar buiten als de Duitsers langsliepen. De overgrootoma...

lees meer