Dit (en nog veel meer) gebeurde er in 2017

JANUARI
Op het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC wordt Donald Trump beëdigd als de 45e Amerikaanse president.

FEBRUARI
Groot alarm in de fabriek van Mars, Snickers en Milky Way: in een reep in Duitsland zitten stukjes plastic. Voor de zekerheid roept de fabrikant iedereen op om de repen terug te sturen.

MAART 
Leden van een breiclub in een Amerikaans bejaardenhuis breien truien voor kippen. De kippen zijn blij met hun nieuwe kleding. De eierproductie is fors gestegen sinds de vogels een trui dragen.

APRIL 
Ouwehands Dierenpark krijgt twee reuzenpanda’s te leen van China. Op dat dag dat Wu Wen en Xing Ya na een lange vlucht in Nederland aankomen, staan heel veel mensen op Schiphol om een glimp van de beesten op te vangen.

MEI 
Wereldwijd worden computers aangevallen door een virus. De aanval met ransomware WannaCry legt computersystemen in zeker 150 landen plat.

JUNI 
Bij Antarctica breekt een groot ijsplateau los van een landtong. Het stuk is 6000 vierkante kilometer groot, ongeveer twee keer zo groot als Luxemburg. Het plateau is 200 meter dik.

JULI 
Einde van de gele praatpaal langs de snelweg. Tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje, dus zijn de palen overbodig, denkt de ANWB. Iedereen die wil, kan zo’n praatpaal kopen. Voor als je pech hebt in de tuin, bijvoorbeeld.

AUGUSTUS 
In Israël overlijdt de oudste man ter wereld, Yisrael Kristal, op 113-jarige leeftijd.

SEPTEMBER 
De zware orkaan Irma richt op de eilanden Sint Maarten en Sint Eustatius grote schade aan. De orkaan bereikt windsnelheden tot 300 km per uur.

OKTOBER 
16 oktober lijkt het wel zomer. Het wordt 24,4 graden, de hoogste maximumtemperatuur ooit op deze dag.

NOVEMBER 
Ooit een kat of hond een zonnebril zien dragen? Toch kun je via internet voor 3 euro een zonnebril voor je huisdier kopen. De kattenbrilletjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. De hondenbrillen hebben een extra functie: ze beschermen tegen uv-stralen.

DECEMBER 
Bezorg je het RD? Dan ben je aan het eind van de maand december waarschijnlijk een stuk rijker. Het is een traditie dat je namens het RD de beste wensen voor het nieuwe jaar overbrengt aan de mensen bij wie jij de krant brengt. Vaak geven ze je dan een fooi. Geld geven rond Nieuwjaar gebeurde al in 1800.  

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 04-12-2017 geschreven door: Kitsredactie beeld RD, ANP, Fotolia

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer