Robert en Adriaan vangen ROOFBLEI EN NOG VEEL MEER

Robert (14) en Adriaan (8) Mastbergen uit Barendrecht gaan er graag met hun hengels op uit. Robert gebruikt geen dobber; Adriaan ving ooit zeven baarsjes op één middag. Voor Kits vertellen zij hun visverhaal.

Robert: ,,Ik vis op snoek met kunstaas. Hierbij moet je ingooien, met een molen/reel plus hengel, en daarna indraaien. Het kunstaas maakt dan een beweging, net zoals een vis doet. Daardoor pakt de snoek het aas. Hij denkt namelijk dat het een echt visje is. Omdat ik tijdens het indraaien voel dat ik een vis heb, heb ik geen dobber nodig. Ik vis samen met mijn vrienden Jelle en André in en rond Barendrecht, meestal in kleine slootjes, maar soms ook in de buurt van Sliedrecht in de polders.

Het leuke aan vissen vind ik dat je samen veel lol hebt. En dat je niet weet of je die dag een grote zult vangen. Als je een snoek aan de lijn hebt, kan de dril ook heel spectaculair zijn. Soms springen de snoeken helemaal boven water of doen zelfs een salto! Een snoek kan ook vlak voor je voeten op je kunstaas knallen, dat ziet er altijd heel vet uit. Soms doen ze dat zo hard, dat je hengel bijna uit je handen vliegt!

Met kunstaas dat door de oppervlakte gaat, heb je de mooiste aanbeten. Hierbij springen de snoeken het water uit, dat ziet er mooi uit. Dat vind ik leuk aan vissen. Op snoek tenminste, veel andere visserijen vind ik niks aan… De grootste snoek die ik heb gevangen, was 122 centimeter lang, en rond de 14 kilo. Dat was een sterke vis, waarbij het wel even duurde voordat ik hem had!”

 Aanbeet
Adriaan: ,,Ik vind het leuk om te vissen met mijn vader (Bert, 51) en mijn broer (Robert, 14). Zij vangen het liefst grote vissen en leren mij om goed te vissen.

Robert heeft al veel grote snoeken en snoekbaarzen gevangen. Zelf had ik bijna een keer een snoek, maar hij hapte mis. Mijn vader houdt ook van snoek, maar een grote karper vindt hij helemaal geweldig! Ik vis op voorntjes en baarsjes. Mijn grootste baars was 27 centimeter. Ik vind het leuk om een aanbeet te hebben! Ik vind het nog wel moeilijk om te tikken, waarmee je de vis naar je aas toe lokt. De foto is genomen in de zomervakantie in Heerjansdam. Daar ving ik een mooi baarsje. Van de zomer had ik zelfs een keer zeven baarsjes op één middag gevangen. Daar was ik blij mee!”

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 08-01-2018 geschreven door: Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld Familie Mastbergen

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer