Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Sophie speelt voor gids in de bergen

Sophie Groenendijk (9) uit Woudenberg houdt heel erg van wandelen in de bergen. Haar favoriete vakantieland is Oostenrijk. "Niet alleen omdat je er heerlijk kunt wandelen, maar ook omdat je  daar na de wandeling altijd makkelijk een zwembad kunt induiken." Met haar ouders heeft Sophie afgesproken dat ze na het wandelen mag zwemmen als de temperatuur boven de 15 graden is. De badmeester kent haar en haar familie inmiddels goed. Ze zijn namelijk al vier keer in het Zillertal geweest. Soms is het zo koud dat veel mensen geen zin hebben om te zwemmen. De badmeester noemt Sophie en haar familie dan ook "de Eskimo's".

Stuwmeer
"De foto is genomen op een mooie, warme dag: 31 juli 2017. Als het warm is, kun je het beste hoog in de bergen zijn. Op die dag liepen we de prachtige Neumarkter Runde, een tocht van wel vijf uur. Per auto reden we omhoog naar een prachtig stuwmeer. Vanaf de parkeerplaats (op 1800 m) begon de wandeling naar de Olpererhütte. Daarna ging het nog verder tot wel 2450 m! Tijdens de afdaling kwamen we dit sneeuwveld tegen. Wat is het dan mooi om sneeuwballen te gooien en in de sneeuw met een vuilniszak naar beneden te sleeën.

Gids
"Ik loop graag met mijn ouders en mijn oudere broer en zus”, vertelt Sophie. "Dit jaar was ook mijn kleine broertje van 1 jaar voor het eerst mee in de rugdrager. Soms ben ik de "gids" en loop ik heerlijk voorop. Op deze route kwamen we soms stukken pad tegen die lekker steil waren, dan moet je jezelf vasthouden aan stukken ijzerdraad die in de rotsen zijn vastgemaakt. Als "gids" ben ik altijd op zoek naar de mooiste plekjes. Op deze dag was ook mijn grote vriend Ome Ed mee, samen met zijn vrouw en hun dochter Naomi. Het was heel erg gezellig!”

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2018 door Kitsredactie beeld familie Groenendijk

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee