Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

In Israël gebeuren dagelijks wonderen

Telkens laat God zien dat hij voor Zijn volk zorgt. De Israëlische soldaten worden tijdens de oorlogen zo vaak verrast door wonderen dat ze zeker weten: God is met ons. Een paar wonderen:

Kaart van de vijand
Israëlische soldaten vinden een kaart van de vijand Hamas, een Palestijnse verzetsbeweging. Op de Hamas-kaart staat waar alle scherpschutters zitten en waar mijnen en boobytraps liggen. Een boobytrap is een val die je niet ziet en waar je in kunt trappen. Meestal bezeer je je dan behoorlijk. De Israëlische militairen vernietigen elke plek die op de kaart staat. Zonder die Hamas-kaart zouden er veel meer Israëlische slachtoffers zijn geweest.

Bom naast flatgebouw
Een bom komt net naast een flatgebouw terecht en verdwijnt in een rioolbuis. Daar explodeert hij. Als hij bovengronds zou zijn ontploft, zou de flat misschien ingestort zijn. En zouden er veel doden en gewonden zijn gevallen.

Granaatscherf
Een soldaat krijgt een stuk granaatscherf in zijn nek. Bij de operatie ontdekt de chirurg dat de granaatscherf maar enkele millimeters van de halsslagader en het ruggenmerg af zit. Als de scherf een van beide geraakt zou hebben zou de soldaat verlamd zijn geweest of- nog erger- dood.

Kleuterschool
De burgemeester van Beersheva voelt op een dag dat hij de kleuterschool voor een dag moet sluiten. Juist op die dag dat de leerlingen vrij zijn vernietigt een bom de lege kleuterschool. Hoe wonderlijk kan de Heere werken!

Bejaardenhuis
Een bom treft een bejaardenhuis. Alle kamers worden vernietigd, behalve de eetzaal. Niemand raakt gewond, want iedereen zit in… de eetzaal aan het ontbijt.

Auto opgeblazen
Een man vlucht met zijn dochter uit de auto naar een schuilkelder omdat de sirene gaat. Dat betekent dat er een bom of mortier onderweg is om te ontploffen op Israëlisch grondgebied. Als de sirene klinkt hebben de mensen nog 15 seconden om een schuilkelder te bereiken. Als de man en zijn dochter nog maar net in de zitten, vliegt zijn auto de lucht in.

Kijk voor nog meer weetjes over Israël in Kits Magazine!

 

Geplaatst op maandag 26 maart 2018 door Kitsredactie

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee