Klauteren van plankje naar plankje

Klimmen en klauteren als een aap? Jade (5) geniet ervan. Ze klimt een parcours tussen bomen en rotsen en over een rivier. Bij Aquarock Aventure in Saint-Michel-de-Chabrillanoux kun je zeven spannende parcoursen doen.

Jade kan niet zomaar starten met klimmen: veiligheid voor alles. Ze krijgt een stoere helm op en riempjes met een stevig touw om haar lijf. Jade: „Ik ben niet bang om te vallen, want ik hou mij stevig vast. En als ik val, blijf ik aan het touw hangen.” Want het touw zit stevig vast aan de ijzeren kabels van het parcours. Dat is een fijn idee, want het parcours is soms wel een paar meter hoog.

Het parcours begint met een touwladder. Jade’s stevige bergschoentjes stappen van plankje naar plankje. Ze moet goed opletten, want op de wiebelende touwladder is een misstap gauw gemaakt.

Het gaat van dennenboom naar dennenboom. Tussen de bomen bevindt zich telkens een klauteropdracht. Eenvoudige en moeilijke dingen wisselen elkaar af. „Het grote net is makkelijk, maar het smalle net is best moeilijk.” Maar de kleine avonturier klautert dapper door. Ze houdt de metalen draden boven zich stevig vast. Zo komt ze aan bij een volgende boom. „Hé, hier loopt een mier”, zegt ze. Het diertje doet schijnbaar ook mee aan het parcours.

Ze gaat de hoek om. Hier is een boomstam die scheef omhoog gaat. Langzaam loopt ze omhoog via de treden die uit de stam zijn gehakt.

Jade klimt nog over een wiebelende boomstronk. Ze glijdt nog van een stevige stronk af. En dan komt er een einde van het parcours. Pfff, het is gelukt!

Jade rent naar een volgend parcours, het is meer een soort speeltuin. De helm blijft op. Maar de kabel hoeft niet meer om. Ze tijgert door een tunnel van houten planken. Ze klimt en klautert tot ze moe is. Dan gaat ze lekker uitblazen op de rotsen bij de rivier. De rotsblokken zorgen ervoor dat het water bruist en golft. Jade steekt haar blote voeten in het koele water. Boven haar doen grote mensen een héél spannend parcours met een tokkelbaan. Ze zweven metershoog aan de kabel, helemaal naar de overkant van de rivier. Voor dat parcours moet je minstens 10 jaar zijn. Nog éven wachten en groeien…

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 20-10-2018 geschreven door: en beeld Michiel Kerpel

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Op expeditie in het land van de Bijbel

Wil je kijkje nemen in de tent van Abraham, of als een echte archeoloog zand zeven, op zoek naar schatten uit het verleden? Dat kan deze zomer...

lees meer

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Pieter Wijma (11) uit Tollebeek​ „Ik denk dat het goed is dat we alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken op 4 mei....

lees meer