Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Het lievelingsboek van... Rien Kesselaar

,,De WA-man zakt door het bootje!”

Lezen is leuk! Als je tenminste een goed boek hebt... Rien Kesselaar (8) uit  Hoedekenskerke vertelt over zijn lievelingsboek.

Hoe kwam je aan ”Daan en Sietse helpen de verzetsgroep”?
,,Ik heb het boek op de rommelmarkt gekocht.”

Wanneer las je het voor het eerst?
,,Papa en mama hebben het dit jaar aan mij voorgelezen.”

Heb je het daarna opnieuw gelezen? 
,,Nee.”

Waar gaat het over?
,,Het verhaal speelt af in de oorlog. Daan en Sietse zijn twee buurjongens en vrienden. Ze moeten vluchten voor een WA-man. Ze komen bij opoe Tjallinga terecht. Dit wordt ook het adres waar de verzetsgroep bij elkaar komt. Voor de verzetsgroep moeten ze hele spannende en gevaarlijke boodschappen doen. Op een dag is de verzetsgroep verraden en doen de Duitsers een inval bij opoe Tjallinga. Er gebeuren dan erge dingen en Daan en Sietse moeten vluchten over de daken. Ze kunnen nog net ontsnappen en vinden een onderduikersadres.”

Waarom vind je dit een goed boek?
,,Ik vind het mooi omdat het over de oorlog gaat en omdat de twee jongens veel beleven. Het is heel spannend geschreven.”

Wat is volgens jou het leukste stukje?
,,Het stuk waarin Daan en Sietse moesten vluchten. Ze roeiden met een bootje over het water en toen sprong er vanaf de kant een WA-man in het bootje. Daan en Sietse kropen er snel uit. En de WA-man zakte toen door het bootje en zat vast.”

Heb je nog meer boeken van deze auteur gelezen?
,,Ja, deel 2 van deze serie. Dat heet “Daan en Sietse duiken onder. En deel 3 gaan we ook nog lezen: “Daan en Sietse vechten voor de vrijheid”.

KADER MET BOEKGEGEVENS
“Daan en Sietse helpen de verzetsgroep”, is geschreven door Piet Prins en uitgegeven door De Vuurbaak, Barneveld, 1999, ISBN 978 9060 1537 65; 170 blz.; € 12,50. Voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Overigens is dit eerste deel momenteel nieuw moeilijk te krijgen.

Geplaatst op maandag 8 januari 2018 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld Niek Stam

Het lievelingsboek van... Rien Kesselaar
Het lievelingsboek van... Rien Kesselaar
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee